Muğlada yangın söndürme helikopterinin düşmesi

Muğlada yangın söndürme helikopterinin düşmesi -Kazada yaşamını yitiren 3 Rus personelin cenazesi düzenlenen törenin ardından ülkelerine gönderildi


İZMİR (A.A) - Muğlanın Köyceğiz ilçesindeki orman yangınına müdahale eden yangın söndürme helikopterinin düşmesi sonucu ölen 3 Rus personelin cenazesi düzenlenen törenin ardından ülkelerine gönderildi.
     Köyceğize bağlı Otmanlar köyü yakınındaki Eğridere mevkisinde 9 Ağustosta çıkan orman yangına müdahale eden yangın söndürme helikopterinde bulunan Rus kaptan pilot Alexandr Gavrilov (39) ve ikinci pilot Nikolay Atepalikhin (41) ile uçuş teknisyeni Sergey Khorokhorinin (32) cenazeleri, İzmir Adli Tıp Kurumunda yapılan DNA testinin tamamlanmasının ardından Rusyadan gelen ailelerine teslim edildi.
     Rus helikopter personeli için daha sonra İzmir Orman Bölge Müdürlüğünde Vali Cahit Kıraç, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ile protokol üyeleri ve orman teşkilatı çalışanlarının katılımıyla tören düzenlendi.
     Vali Cahit Kıraç, törende yaptığı konuşmada, olayda hayatlarını kaybeden Türk ve Rus görevlilerden oluşan 5 kişilik uçuş ekibinin ormanları koruma adına ulvi bir görevi yürütürken hayatlarını kaybettiklerini belirterek, Rus pilotların da Türkiyenin evlatları ve şehitleri olduğunu söyledi.
     Orman yangınlarının afet olduğunu, Türk orman teşkilatının da dünyanın örnek aldığı koruma ve müdahale sistemlerini kullandığını dile getiren Kıraç, Bu mücadele riskleri taşıyor. Türk ve Rus pilotlarımız bir damla suyu toprakla yangınla buluşturmak için çaba harcadı. Elim olayda ölen 3 Rus vatandaşı da ülkemize hizmet etti. Hayatlarını kaybeden görevlilerin mücadeleleri bundan sonraki çalışmalara da öncülük edecek dedi.
     Kıraç, Rus personelin ailelerine de başsağlığı diledi.
     İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın da orman yangınlarıyla mücadelenin bir savaş olduğunu ve bu savaşta bugüne kadar 7si Rus vatandaşı 108 kişinin şehit olduğunu söyledi.
     Acılı Rus aileler adına konuşan kaptan pilot Alexandr Gavrilovun babası Viladimir Gavrilov da olay nedeniyle ülkesinde ve Türkiyede herkesin üzüntü içerisinde olduğunu ifade ederek, Umarım kalplerinizde ve gönüllerinizde iyi anıları kalır diye konuştu.
     Baba Gavrilov, olayda şehit olan Türk personel için de orman teşkilatı ve ailelerine başsağlığı diledi.
     Törende, baba Viladimir Gavrilov ile ikinci kaptan pilot Nikolay Atepalikhinin kardeşi Olga Sukovatina ile uçuş teknisyeni Sergey Khorokhorinin babası Uyguheslav Khorokhorine plaket verildi.
     Ölen Rus ekibinin ülkelerinin bayrağına sarılı naaşları törenin ardından tarifeli uçak seferiyle Rusyaya götürülmek üzere havayoluyla Antalya gönderildi.
     Köyceğizin Otmanlar köyü yakınındaki Eğridere mevkisinde 9 Ağustosta çıkan orman yangınına müdahale eden yangın söndürme helikopterinin düşmesi sonucu Türk pilot Atıf Ateşok, orman muhafaza memuru Orhan Çelik ile Rus pilotlar Alexandr Gavrilov ile Nikolay Atepalikhin ve uçuş teknisyeni Sergey Khorokhorinin hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Seyhan Kurtman / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Muğlada yangın söndürme helikopterinin düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER