Muğlaya dördüncü termik santral kuruluyor

Muğlaya dördüncü termik santral kuruluyor -TKİ Genel Müdürü Aktaş: -"Küçük problemleri de aştıktan sonra bu yıl içerisinde minimum 300 MWlik bir termik santrallerinin kurulum işlemlerini başlatmış olacağız" (Fotoğraflı-G


MUĞLA (A.A) - Ferdi Aşıcı - Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Milasta 300 megavat (MW) büyüklüğünde yeni bir termik santral kurulacağını bildirdi.
     Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Milasta yaptığı açıklamada, Muğlaya dördüncü termik santralini Milasta Karacahisar köyü sınırları içinde kuracaklarını söyledi.
     Muğla bölgesinde TKİ tarafından yapılan çalışmaları denetleyen Aktaş, bölgeden her yıl çıkardıkları 12,5 milyon ton kömürü toplam 1.680 MW gücündeki Kemerköy, Yatağan ve Yeniköy termik santrallerine verdiklerini ifade etti.
     Milas bölgesindeki havzada bugün itibariyle 400 milyon ton civarına kömür rezervi söz konusu olduğuna dikkati çeken Genel Müdür Aktaş, Milasta ilave bir santral kurmak üzere Karacahisar bölgesinde incelemelerde bulunduklarını dile getirdi.
     Genel Müdür Aktaş, "Küçük problemleri de aştıktan sonra bu yıl içerisinde minimum 300 MWlik bir termik santrallerinin kurulum işlemlerini başlatmış olacağız" dedi.
     Bölgede genel olarak açık işletmeden kömür üretildiğini, Turgut bölgesinde ve bir takım yerlerde yeraltı madenciliği faaliyetlerini de bir ay içerisinde başlatacaklarını anlatan TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş, şunları kaydetti:
     "Degabaj dediğimiz açık işletmelerde toprak örtüsünün bir yerden bir yere kaldırılması işlemi sırasında bazen yerleşim yerlerine ve arazi sahiplerinin bulunduğu yerlere de rastlamak mümkün. Kamulaştırma işlemleri tamamladıktan sonra hiç kimse mağdur edilmeden arazilerinin bedellerini alabilmekte. Terk ettiğimiz alanları ağaçlandırdığımız gibi tarıma elverişli alanlar var ise ve madencilik faaliyetleri açısından ve iş sağlığı ile güvenliği açısından bir tehlike oluşturmuyorsa bu alanlar yeniden arazi sahiplerinin kullanımına açılabilir. Ancak bu çok uzun bir süreçten sonra olabilir. Çünkü ruhsat alanlarının içerisinde başka faaliyetler yapılıyor olması iş sağlığı güvenliği, oradaki insanların can güvenliğini riske edebileceğinden kısa zamanda gerçekleşmesi mümkün değil. Zaman içerisinde terk ettiğimiz alanlar başka bölgelerde var ve burada da olacak."
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Muğlaya dördüncü termik santral kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER