Mühendisliği bırakınca doğa fotoğrafçısı oldu

Mühendisliği bırakınca doğa fotoğrafçısı oldu -Doğa fotoğrafçı Barış Koca: -Benim idealist bir karakterim var. Mühendislikte, o idealistliğimi karşılayacak ortamı bulamadım. Doğa severliğimi mühendislikte gerçekleştiremiyordum. Bu


ANKARA (A.A) - Başkentte bir kurumda 10 yıl çalıştıktan sonra görevi bırakmak zorunda kalan elektronik mühendisi, fotoğrafçılık tutkusu nedeniyle mühendislik yerine doğa fotoğrafçılığı yapmaya başladı.
     2001 yılından bu yana makinesinin vizöründen doğayı fotoğraflayan doğa fotoğrafçısı Barış Koca, çektiği Ankara fotoğraflarını Başkentteki bir alışveriş merkezinde sergiliyor. 2 Martta açılan sergi, 10 Marta kadar devam edecek. 40 fotoğrafın yer aldığı sergide, Ankaranın doğal güzelliklerini gösteren fotoğraflar ağırlıkta bulunuyor.
    
     -İşten atıldıktan sonra doğa fotoğrafçısı olmaya karar verdim-
    
     Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir kurumda 10 yıl elektronik mühendisi olarak çalıştığını, 2008 yılında işten çıkarıldığını ve bunun üzerine doğa fotoğrafçısı olmaya karar verdiğini söyledi.
     Aslında 2001 yılından bu yana fotoğraf çektiğini belirten Koca, şunları kaydetti:
     İşten atıldıktan sonra aslında birkaç yere iş başvurusu yaptım. Ancak olumsuz yanıt alınca doğa fotoğrafçısı olmaya karar verdim. Zaten mühendislik mesleği benim için bir doyum sağlamıyordu. Benim idealist bir karakterim var. Mühendislikte o idealistliğimi karşılayacak ortamı bulamadım. Doğa severliğimi mühendislikte gerçekleştiremiyordum. Bu yüzden fotoğrafçılık yapmaya başladım. Benim için daha üretken bir süreç başladı. İşimden memnunum.
     Kendisini Doğa için fotoğraf çeken fotoğrafçı olarak tanımlayan Koca, Türkiyenin doğasının ne kadar zengin olduğunu fark ettirmek istiyorum. Fotoğrafla insanları doğaya ve yaban hayatına karşı bilinçlendirmeye, bilgilendirmeye çalışıyorum ifadesini kullandı.
     Anadolu coğrafyasının tanınmasına ve korunmasına katkıda bulunmak üzere görsel içerikli projeler hazırlayan Koca, katalog, tanıtım ve toplantı çekimlerinin yanı sıra ayrıca temel dijital fotoğrafçılık ve doğa fotoğrafçılığı kursu veriyor.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Mühendisliği bırakınca doğa fotoğrafçısı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER