Muhtarları mühür belgeseli buluşturacak

Muhtarları mühür belgeseli buluşturacak -Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Akdeniz: Muhtarları konu alan Mühür isimli belgeselin çekimlerine yakın bir tarihte başlanılacak


ORDU (A.A) - Hayati Akçay - Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Muhtarları konu alan Mühür isimli belgeselin çekimlerine yakın bir tarihte başlanılacak dedi.
     Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhtarların tek bir çatı altında toplanarak oluşturduğu Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunun faaliyetlerinin aralıksız sürdüğünü söyledi.
     Türkiyede ilk defa muhtarlara yönelik bir belgeselin hazırlanacağını ve bu belgeselin adının ise Mühür olacağını belirten Akdeniz, şunları kaydetti:
     Muhtarları konu alan Mühür isimli belgeselin çekimlerine yakın bir tarihte başlanılacak. Mühür isimli bu belgeselde muhtarlarlık görevinin tarihsel süreci, görevleri, hangi yıl kurulduğu, Cumhuriyetin 10ncu yılında neden kapatıldığı, sonra neden açıldığı, görevlerinin tarih içerisinde nasıl değiştiği, şu anda nasıl seçildikleri ve görev aldıkları gibi bir çok ayrıntılar yer alacak. Bu belgeselde Türkiyenin dört bir yanından dört mevsimden muhtarlar kendilerini anlatma fırsatı bulacak. Günleri nasıl geçiyor o mühür hangi kağıtlara, hangi hayatlara dokunuyor. Doğunun dağ köylerinde, Karadenizin puslu yaylarında, Akdenizin Toroslarında, Güneydoğunun tarım köylerinde, İç Anadolunun bozkırında, Egenin sıcağında, Trakyanın büyük şehirlerinde mühürlerin izlerini süreceğiz. En genç muhtarı aynı zamanda en yaşlı muhtarı, mührü en uzun süreyle elinde tutan muhtarı da bulacağız. Bu belgeselde bunların hepsini tanıtacağız. Yani mühür belgeseli bir anlamda Türkiyenin panoramasını ortaya çıkaracak. İzleyici farklı hayat koşullarından farklı hayatlara tanık olacak.
    
     -Belgesel 40 dakika olacak-
    
     Türkiyenin farklı illerinde yapılacak çekimlerden oluşacak belgeselin 40 dakika süreceğini aktaran Akdeniz, Bu belgesel ilk defa yapılacak ve çeşitli TV kanallarında da gösterime girecek. Böylelikle her zaman halkın içerisinde yer alan muhtarları daha yakından tanımış olacağız. Hazırlayacağımız bu belgele Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da destek vermesi bizleri oldukça mutlu etti diye konuştu.
     Akdeniz, belgeselin çekimlerine kısa bir süre sonra başlayacaklarını, en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Muhtarları mühür belgeseli buluşturacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER