Münevverenin yeni hedefi; madalya kazanıp Çankaya

Münevverenin yeni hedefi; madalya kazanıp Çankaya Köşküne çıkmak -Afyonkarahisarı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Güle, kazandığı madalyaları gösteren down sendromlu Münevvere Yılmaz, mart ayında yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonasın


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Mustafa Güngör - Çeşitli şampiyonalarda kazandığı madalyaları, Afyonkarahisarı ziyaretinde Cumhurbaşkanı Abdullah Güle gösteren down sendromlu Münevvere Yılmaz, mart ayında yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonasında da madalya alıp, Gülü Çankaya Köşkünde ziyaret etmek istiyor.
     Yılmaz, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunca düzenlenen Down Sendromlular Atletizm Milli Takımı seçmelerini geçerek Milli Takıma seçilmiş, Mersin, Elazığ ve Trabzonda gülle atma ve 400 metre atletizm yarışlarında Türkiye birinciliklerini kazanmış, Portekizde gerçekleştirilen Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonasında gülle atmada dünya 3üncülüğünü elde etmişti.
     Afyonkarahisarı 10 Ocakta ziyaret eden Gül ile Valilik önünde görüşen Yılmaz, kazandığı madalyaları ona göstererek sevincini paylaşmıştı. Gül de Yılmaz ile çekilen fotoğrafı Twitter hesabında paylaşarak, Vilayet önünde beni karşılayan kalabalık arasından geçen sene Uluslararası Down Sendromlular Atletizm Müsabakasında dünya 3üncüsü olan kızımız, boynundaki madalyaları bana gururla gösterdi notunu yazmıştı.
     Başarılı sporcu, yeni hedefini, İstanbulda 13-18 Martta yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonasında dereceye girerek madalya kazanmak olarak belirledi.
     Yılmaz, bu şampiyonada madalya kazanırsa, madalyayla Gülü Çankaya Köşkünde ziyaret etmeyi hedefliyor.
    
     -Haftanın 3 günü salonda, 3 günü de statta çalışıyor-
    
     Münevvere Yılmaz, AA muhabirine, Avrupa Salon Atletizm Şampiyonasına katılıp madalya kazanacağına inandığını söyledi.
     Gülün, Valilik önündeki kalabalık arasında kendisiyle ilgilendiğini ve onunla yeniden görüşmeyi çok istediğini belirten Yılmaz, Kazanacağım ilk madalyayı, Cumhurbaşkanımıza götüreceğim. Tüm Türkiye ve Afyonkarahisar halkından destek bekliyorum dedi.
     Başarılı sporcunun annesi ve Afyonkarahisar Zihinsel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanife Yılmaz da kızının yaklaşık 10 yıldır çeşitli branşlarda spor yaptığını bildirdi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görevli atletizm antrenörü Oğuz Özavarın yaklaşık 3 yıldır çalıştırdığı kızının, sporla ilgilenerek kendisini daha iyi hissettiğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:
     Münevverenin formunu koruması için eve ağırlık aletleri aldım. Evde de çalışıyoruz. Beraber dışarı çıkıp ip atlıyoruz, top oynuyoruz. Münevvere haftanın 3 günü salonda, 3 günü de statta çalışıyor. Çocuğum 3 yıldır Türkiye şampiyonu oluyor ve Milli Takıma seçildi. Dünya 3üncüsü olduktan sonra şimdi mart ayında düzenlenecek Avrupa Salon Atletizm Şampiyonasında birinci olmayı hedefliyoruz. Arkasından da haziran ayında Fransanın Lyon kentinde düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası var. Orada da başarılı olduktan sonraki hedefimiz, 2016 yılında gerçekleştirilecek olimpiyatlara katılıp başarılı olmak.
     Yılmaz, Gülün, kızıyla yakından ilgilenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu anlatarak, kızının ilk hedefinin, yeniden madalya kazanıp bununla Çankaya Köşküne gitmek ve Gülü ziyaret etmek olduğunu ifade etti.
    
     -Engellilerimizin neleri başarabileceğini Münevvere gösterdi-
    
     Özavar ise Münevvere Yılmazın, Portekizde dünya 3üncüsü olduktan sonra çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini belirtti.
     Onun, bu yıl biri İstanbulda, diğeri Fransanın Lyon kentinde olmak üzere iki büyük uluslararası şampiyonaya katılacağını söyleyen Özavar, şunları kaydetti:
     Hazırlıklarımız yağmur çamur demeden devam ediyor. Salonda antrenmanlarımızın ardından statta koşu yapıyoruz. Engellilerimizin neleri başarabileceğini Münevvere gösterdi. Afyonkarahisarda yaşayan ve herhangi bir engeli bulunan kardeşlerimizi kulübümüze bekliyoruz. Tüm engelli çocuklarımızı spor yapmaya davet ediyoruz. Kulüp olarak sonuna kadar kapımız açık. Engelli bir çocuğun neler yapabileceğini biliyoruz ve herkese göstermek istiyoruz. Engelli kardeşlerimiz bizi bulsun. Kulübümüz, tesislerimiz var. Spora başladıktan sonra Münevverenin sosyal hayatında müthiş değişiklikler oldu. Sosyal hayatında gözlemlediğimiz değişikliklerde, sporun etkisi olduğuna inanıyorum.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Münevverenin yeni hedefi; madalya kazanıp Çankaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER