Muratpaşa Belediye Meclisi, cemevlerini ibadethane olarak kabul etti

Muratpaşa Belediye Meclisi, cemevlerini ibadethane olarak kabul etti

Antalya'nın Muratpaşa İlçe Belediye Meclisi, cemevlerini ibadethane olarak kabul etti. CHP ve MHP Grupları'nın evet oyları ile cemevleri ibadethane olarak kabul edilirken salonu dolduran vatandaşlar, kararı alkışladı.

Plan ve Bütçe, Hukuk İnceleme ve Araştırma İhtisas, Sosyal Amaçlı Yardım Emekli ve Yaşlı İnsanların Sorunlarını Araştırma ve İnceleme, ile Planlama ve İmar Komisyonları'nın hazırladığı rapor, CHP ve MHP Grupları'nın 'Evet' oyları ile kabul edildi. Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesine, AKP Grubu 'Red' oyu verdi.

Meclis toplantısının yapıldığı salonu dolduran vatandaşlara seslenen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; "Aklın yolu bir. İnsanlarımızın ibadethane olarak kabul ettiği bir mekana kamunun tek taraflı hayır demesi evrensel hukuk kurallarına, insanlık anlayışımıza, insanlarımızın Anayasal güvence altına alınmış yaşam standartlarına yakışan bir uygulama değil" dedi. Başkan Uysal, salonu dolduran vatandaşlar tarafından alkışlandı. AKP Grubu ise protesto edildi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Zor, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şube Başkanı Tufan Eroğlu ve çok sayıda dernek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a teşekkür için çiçek sundu. Başkan Uysal, sevgi gösterileri nedeni ile uzun süre salondan çıkamadı. CİHAN
<< Önceki Haber Muratpaşa Belediye Meclisi, cemevlerini ibadethane olarak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER