Muratpaşa Meclisinden gölgelik sorununa çözüm

Muratpaşa Meclisinden gölgelik sorununa çözüm


ANTALYA (A.A) - Muratpaşa Belediye Meclisi, ticari faaliyet gösteren giriş katlardaki işletmeler için kent estetiğine uygun modern gölgelikler yapılmasına karar verdi.
     Muratpaşa Belediye Meclisi, Süleyman Evcilmen başkanlığında toplandı. Önergeler dahil 30 gündem maddesinin görüşüldüğü Muratpaşa Belediyesi Meclisinde bütçe ile ilgili maddeler komisyonlara gönderildi. Gündemin 16. maddesinde yer alan Planlama ve İmar Komisyonu raporu, oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyon Raporu doğrultusunda, ön bahçeli zemin kat iş yerlerinin sabit nitelikte, ön ve yan bahçelerine gölgelik yapılmasının şartları kabul edildi. Başkan Evcilmen, bu gündem ile kentte yaşanan gölgelik sorununa estetik bir çözüm getirilmesinin mümkün olacağını ifade etti.
     Mecliste kabul edilen maddeye göre, yapılacak gölgeliklerde, ön ve yan kısımlar açık olacak ve hiçbir şekilde kapatılmayacak. Gölgelikler betonarme olmayacak, ahşap ve demir doğramalardan sökülebilir, takılabilir tarzda yapılacak. Ticari faaliyet gösteren alanlarda yapılacak gölgelikler için çizilen detaylı ve perspektifli projeler, Muratpaşa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne onay için sunulacak.
     Kent estetiğine uygun, iklim koşullarına göre dizayn edilen gölgeliklere izin verilecek. Hiçbir şekilde İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden izin alınmadan gölgelik yapılamayacak. Mevcut durumdaki gölgelikler ise yeni belirlenen ve mecliste kabul edilen standartlara uygun hale getirilecek.
     Meclis toplantısında İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Müdürlüğü kurulması karara bağlanırken, trafo yeri tahsis talepleri, 8 büfe yeri talebi ve plan tadilatları görüşülerek karar bağlandı.
     Muratpaşa Belediye Meclisi, Bütçe Komisyonuna gönderilen gündem maddelerini görüşmek üzere 18 Ekim Pazartesi günü saat 14.00te tekrar toplanacak.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muratpaşa Meclisinden gölgelik sorununa çözüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER