Muşta HEMin yıl sonu sergisi açıldı

Muşta HEMin yıl sonu sergisi açıldı


MUŞ (A.A) - Muşta Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü yıl sonu sergisini açtı.
     Serginin açılışına Muş Vali Yardıımcısı Fatih Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Arıkan, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.
     Muşun düşman işgalinden kurtuluşunun 96ncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında HEM tarafından açılan sergi büyük ilgi gördü.
     Serginin açılışında konuşan HEM Müdürü Evren Alper Gürler, "Yıl sonu sergimizi, ilimizin anlamlı bir günü olan Muşun kurtuluş yıl dönümüne denk getirip, bu coşkuya katkı sunmak istedik" dedi.
     Yıl içinde yaptıkları faaliyetlerle ilgili de açıklama yapan Gürler, merkezde geçen eğitim öğretim yılında mesleki, sosyal kültürel, okuma yazma ve aile eğitimleri olmak üzere toplam 424 kurs açtıklarını, 8 bin 706 kişinin bu kurslardan faydalandığını söyledi.
     Gürler, "Bu eğitim öğretim yılında 347 kurs açıldı. Bu kurslarla 7 bin 238 kursiyer merkezimiz faaliyetlerinden faydalanmıştır. Bu eğitim öğretim yılının sonu olan 2013 yılı eylül ayına kadar hedefimiz 500 kurs açmak ve bu kurslarla 10 bin kursiyer eğitmektir" diye konuştu.
     Vali Yardımcısı Fatih Demir ise sergide il genelindeki kurslarda üretilen el emeği, göz nuru ürünlerin sergilendiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta HEMin yıl sonu sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER