Muşta kış

Muşta kış -Başkan Dede: Karla mücadele çalışmalarına güçlükle devam ediyoruz


MUŞ (A.A) - Muşta kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiliyor.
     Kar yağışı nedeni ile Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri aralıksız çalışma sürdürürken, ulaşıma açılan ana ve ara arterler, tipi nedeniyle kısa süre sonra yeniden kapanıyor.
     Belediye Başkanı Necmettin Dede, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, çalışmalara güçlükle devam ettiklerini söyledi.
     Açılan ana ve ara arterlerin kar yağışından dolayı sürekli kapandığını vurgulayan Başkan Dede, şöyle konuştu:
     Kar yağışı aralıksız devam ettiği için sürekli çalışma yaptığımız ana ve ara yollar kapanıyor. Ancak vatandaşımızın mağdur olmaması için boş durmuyoruz. Greyder ve kepçelerimiz sürekli olarak güzergahlarda karla mücadele çalışması yapıyor. Dün geceden beri şehirde fırtına ve tipi etkili olduğu için bazı ara sokaklara giremedik. Kar yağışının durmasıyla, bütün ekipler çalışmalara başlayıp, biriken karları şehir dışına taşıyacak.
     İl Özel İdaresi Köy Yolları Şube Müdürü Fesih Çakır da, kentte 333 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirterek, sadece acil durumlarda köy yollarına müdahale edebildiklerini söyledi.
     Çakır, Köy yollarımızda tipi ve fırtına etkili olduğu için, müdahale etme şansımız olmuyor. Yolları açsak bile kısa süre sonra yeniden kapanıyor. Kar yağışının durmasını bekliyoruz. İnşallah acil bir durum olmadan yollarımızı tekrar ulaşıma açacağız diye konuştu.
     Öte yandan Varto-Karlıova, Varto-Erzurum, Varto-Hınıs ve Muş-Kulp yollarının da ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi.
    
     Muhabir: Sabrı Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER