Muşta SODES protokolleri imzalandı

Muşta SODES protokolleri imzalandı


MUŞ (A.A) - Muşta Kalkınma Bakanlığının desteğiyle yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, 2012 yılında destek almaya hak kazanan 58 proje sahibiyle sözleşme imzalandı.
     Kültür Merkezinde SODES Proje Koordinasyon Ofisi tarafından organize edilen törene Vali Ali Çınar, Vali Yardımcıları Çetin Kılıç, Hüseyin Göktürk, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, Baro Başkanı Zahit Söylemez, ilçe kaymakamları, kurum amirleri ve SODES hibe yararlanıcıları katıldı.
     Törende SODESin önemine değinen Vali Çınar, projelerde ve projelerin yürütülmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.
     Çınar, SODES projeleri kapsamında uyguladığımız projeler amaçlarına ulaşacaktır. Bölgemizde, ilimizde, insanlar bu projeler sayesinde, vatandaşlar onurlu bir şekilde yaşamaktan mutlu olacaklardır. Valilik olarak bu amaçla çalışıyoruz. Projelerimizin başarılı bir şekilde gerçekleştirilerek hayata geçirilmesini temenni ediyorum dedi.
     SODES projelerinde yaşanan aksaklıklarla ilgili olarak konuşan SODES Genel Koordinatörü ve Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, projelerden daha fazla yarar sağlanması ve çalışmaların aksamadan daha düzenli geçekleştirilmesi için uyarılarda bulundu.
     Beşeri sermayenin gelişimine katkı sağlayan SODESin, yoksullukla mücadelede, göçler sebebiyle toplumdaki uyum konularına ve sosyal yapı sorunlarına çözüm bulmada çok önemli bir etken olduğuna değinen Göktürk, SODES kapsamında hazırlanan 159 proje için Muşa 21 milyon lira girdi sağlandığını kaydetti.
     Göktürk, şöyle konuştu:
     Projeler hazırlanırken, projelerin hayata geçirilmesi için gerekli değerler isabetli bir şekilde belirtilmeli. Proje kurgulanırken mali analiz doğru bir şekilde yapılmalı. Projenin her aşamasında, Proje Koordinasyon Ofisi ile ortak hareket edilmeli. Uygulayıcılar projelerinin her aşamasını aksatmadan SODES Bilgi Sistemine aktarmalı. Aksi halde kayıtlar üzerinde, projelere ilgi göstermediğimiz yanlış olarak anlaşılabilir. 2 bin lira ve üzerindeki tüm alımlar için idari ve teknik şartnameler hazırlanarak alımlar gerçekleştirilmeli. İş üstleniciler ödeme evrakları için proje yürütücüleri tarafından Proje Koordinasyon Ofisine kesinlikle yönlendirilmemelidir. Projelerde SSK ve vergi gibi resmi işlemler titizlikle takip edilmelidir.
     Ardından Vali Çınar, Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenmesi kararlaştırılan bazı projelerin yürütücüleri ile sözleşme imzaladı.
     Törende Genç Filizler Yeşerecek projesi kapsamında oluşturulan müzik korosunca, şarkılar seslendirildi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta SODES protokolleri imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER