Muş Belediyesi, çatılardan sarkan buzları temizliyor

Muş Belediyesi, çatılardan sarkan buzları temizliyor


MUŞ (A.A) - Muşta merkezde işyerlerinin çatı saçaklarında oluşan buz sarkıtları, itfaiye ekiplerince temizlenmeye başlandı.
     Kentte etkili olan yoğun kar yağışının ardından başlayan dondurucu soğuklar sebebiyle, ev ve iş yerlerine ait çatılarda uzun buz sarkıtları oluştu.
     Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, gece yaşanan don olayları sonrasında, iş yerlerinin çatı saçaklarında oluşan buz sarkıtlarının olası bir kazaya sebebiyet vermesini engellemek için çalışma başlattı.
     Zabıta ekiplerince kaldırımlarda yayalara yönelik alınan tedbirlerin ardından çalışmalara başlayan ekipler, İstasyon ve Cumhuriyet caddesi ile Atatürk bulvarındaki binaların çatılarından sarkan buzları, itfaiye aracı merdiveni yardımıyla, kürek ve kırıcılarla temizledi.
     Belediye Başkanı Necmettin Dede, kentte yaklaşık 2 haftadır dondurucu soğukların etkili olduğunu ve buna bağlı olarak da çatılarda uzun buz sarkıtlarının oluştuğunu söyledi.
     Dede, şöyle konuştu:
     Havaların ısınmasıyla, bu sarkıtlar düşmeye başladı. Biz de itfaiye ekiplerini görevlendirdik ve çatılardaki buz sarkıtlarını kırmaya başladık. Zabıta ekiplerimiz kaldırımlarda yaya güvenliğini alırken, itfaiye ekiplerimiz de sarkıtları kırdı. Bu çalışmayı birkaç gün daha devam ettireceğiz. Buz sarkıtlarının vatandaşımıza zarar vermemesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Aynı çabayı vatandaşımızdan da bekliyoruz.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Belediyesi, çatılardan sarkan buzları temizliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER