Muş Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İçyer:

Muş Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İçyer: Halk eğitim merkezleri, toplum kalkınmasında öncü rol üstlenmekte


MUŞ (A.A) - Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yavuz İçyer, halk eğitim merkezlerinin, toplumun kalkınmasında öncü rol üstlendiğini bildirdi.
     İçyer, yaptığı yazılı açıklamada, merkezlerin tam gün ve tam yıl hizmet veren kurumlar olduğunu belirtti.
     Merkezlerde 59 alanda 5 bini aşkın programda eğitim verildiğini kaydeden İçyer, bu kavramın halk eğitim merkezlerini örgün eğitimden daha önemli çalışma alanı haline getirdiğini ifade etti.
     İçyer, şunları açıkladı:
     Peygamberimiz de Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz diyerek öğrenmenin yaşının olmadığını ve sürekli eğitimin şart olduğunu bildirmiştir. Eğitim kişi yaşının belli döneminde ve okul denilen kurumun dört duvarın arasında sürdürülen bir etkinlik değildir ve olmamalıdır. Eğitim, bireyin okul saati dışında da sürdürdüğü bir etkinlik olarak algılanmalı. Bu kazanımı en mükemmel derecede veren yer halk eğitim merkezleridir. Halk eğitimin düzenlediği kurslara katılanlar bilgi beceri kazanmakla birlikte, kurs sonunda belge almakta. Eğitim, bireye yaşamı boyunca değişme konusunda yardım etmek suretiyle, toplumun kalkınma amaçlarının gerçekleştirilmesine katkıda bulunmalıdır. Bu kavram, halk eğitimi örgün eğitimden daha önemli çalışma alanı haline getirmektedir.
     Halk eğitim merkezlerinin toplumun kalkınmasında öncü rol üstlendiğini belirten İçyer, bu eğitim çalışmalarının bireyin mevcut sorunlarını gidermeye yönelik olduğunu, eğitim sonucunda bireye belli bir bilgi kazandırılmasının yanı sıra, kendi kendine öğrenme için gerekli davranış alışkanlığı da kazandırıldığını aktardı.
     İçyer, Merkezimizde 59 alanda 5 bini aşkın programda eğitim verilmekte. Okuma-yazma, kadınlara yönelik el sanatları, giyim, mefruşat, yabancı dil, halk oyunları, bilgisayar eğitimi, aile eğitimi, satranç, yiyecek hizmetleri ve diğer meslek kursları programlardan sadece bir kaçıdır. 2011-2012 yılında 4 bin 142 kurs açarak 20 bin 971 kişiye eğitim verdik. 2012-2013 yılında ise 143 alanda kurs açarak yaklaşık 10 bin kişiye eğitim vermeyi planlıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İçyer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER