Muş TSO Başkanı Sinecem:

Muş TSO Başkanı Sinecem: Üyeliği askıda olanların kaydı silinecek


MUŞ (A.A) - Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Şihmus Sinecem, odaya kayıtlı ve 2 yıldır üyeliği askıda olanlardan adresle durumu tespit edilemeyenlerin, 9 Ağustos tarihine kadar odaya başvurmaları gerektiğini söyledi.
     Sinecem, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin yeni düzenlemeyle ilgili kararını basın mensuplarına aktardı.
     Makamında düzenlediği basın toplantısında üyeliği askıda olan üyelerden adres tespiti bulunmayanların, en geç 9 Ağustosa kadar odaya başvurmalarının zorunlu olduğunu belirtti.
     Bu üyelerin ticaret ve oda sicil kayıtlarının silineceğini vurgulayan Sinecem, üyelerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için, 9 Ağustosa kadar olan başvuru süresini dikkate almasını istedi.
     TOBBun aldığı kararları uygulamak zorunda olduklarını ifade eden Sinecem, hiçbir üye ve esnafı mağdur etmek istemediklerini, ancak yasalar çerçevesinde belirtilen kriterlerinde uygulanması için MUŞ TSO olarak gerekli uyarı ve ikazları yaptıklarını da ifade etti.
     Başkan Sinecem, şunları kaydetti:
     2 yıl adresi ve durumu tespit edilemeyen ve bu süre zarfında aidat ödemeyen üyelerin isimleri, oda yönetim kurulu kararıyla meslek gurupları ve seçmen listelerinden silinir. Aidat tahakkukları durdurulur. Bu hükmün gereğinin her yılın ocak ayı içinde yerine getirilmesinden, oda yönetim kurulu sorumludur. Oda yönetim kurulu kararını takip eden yıl başından itibaren, 2 yıl içinde, ilgilinin üyesi bulunduğu odaya müracaatla adres ve durumunu bildirmemesi halinde, yönetim kurulu teklifi ve meclis kararıyla, ticaret sicil kaydının resen silinmesi için ticaret sicil memurluğuna ihbarda bulunulur. İhbarı takip eden ayın ilk günü itibarıyla, oda kaydı silinmiş sayılır. Bu sürede durumunu bildiren üyelerin aidat tahakkukları başlatılır. Ancak bu durumda olanlar tüm aidat borçlarını ödemedikçe seçmen listelerine tekrar kaydedilemezler.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş TSO Başkanı Sinecem: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER