Muş Valisi Çınar:

Muş Valisi Çınar: -Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında, 2011 yılında 32 milyon lira ödeme yaptık


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) kapsamında, 2011 yılında 32 milyon lira ödeme yaptıklarını söyledi.
     Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörle mücadele kapsamında köylerini boşaltmak zorunda kalan, ancak daha sonra geri dönmek isteyen vatandaşlara 32 milyon lira ödeme yapıldığı belirtti.
     Henüz 2 köydeki vatandaşlara ödeme yapılmadığını, ancak bunlar içinde kararların yazıldığını ifade eden Çınar, şöyle konuştu:
     Kısa sürede bu köylere de ödemeler yapılacak. Bununla 36 milyon lira civarında vatandaşımıza ödeme yapmış olacağız. Bu konuda bazı dosyalarımız davalı. Bu davalı dosyalarımızın yaklaşık yüzde 60ını kazanacağız. Yüzde 40ını kaybedeceğiz. Yüzde 40 için mahkeme bizi ne kadar tazminat ödemeye mahkum ederse onları da ödeyeceğiz. Onların miktarı şu anda belli olmadığı için, ne kadar ödeme yapacağımızı bilemiyorum. Vatandaşımızla uzlaşıp paraları ödemek istiyoruz. Para konusunda sıkıntımız yok. Alınan karar metnini gönderdiğimizde bakanlık geciktirmeden ödeneği gönderiyor ve biz de vatandaşa ödeme yapıyoruz.
     Dönüş yapılan yerlerde, gerekli sosyal ve ekonomik altyapının tesisiyle, sürdürülebilir yaşam koşullarının oluşturulması gerektiğini dile getiren Çınar, dönmek istemeyen vatandaşların yaşadıkları yerlerde şehir hayatına uyumlarının geliştirilmesi, ekonomik ve sosyal durumlarının iyileştirilmesini amaçladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Valisi Çınar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER