MÜSİAD Batman Şube Başkanı Özdemir:

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Özdemir: 5084 ve 5615 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Kanununun 4. maddesi en az 3 yıl daha uzatılmalı


BATMAN (A.A) - MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, 5084 ve 5615 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Kanununun 4. maddesinin en az 3 yıl daha uzatılması gerektiğini savundu.
     Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Batmanda halen uygulanmakta olan 5084 ve 5615 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Kanununun 4. maddesinin uygulama süresinin 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceğini belirterek, bu sürenin en az 3 yıl daha uzatılması gerektiğini kaydetti.
     Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Yasadan sayısızca işverenimiz faydalanmaktadır. Vergi ve sigorta prim yükünü hafifleten bu yasanın devam etmemesi halinde, başta ilimiz olmak üzere birçok ilde yeni yatırımlar duracak ve mevcut yatırımlar ya kapanma noktasına gelecek ya da gelişmiş illere kaydırılacaktır. Batmanda birçok işverenin ekonomik sorunları daha da artacak, işçi çıkışları ve dolayısıyla kayıt dışılığa sebep olacaktır. MÜSİAD Batman Şubesi olarak söz konusu yasayı en az 3 yıl süre ile uzatılmasını yetkililerinden talep etmekteyiz.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber MÜSİAD Batman Şube Başkanı Özdemir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER