MÜSİAD Genel Başkanı Olpak:

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: -Uzunca bir süre kendimize örnek aldığımız Avrupa ülkelerinde yaşananlara baktığımızda, bugün itibarıyla iş adamları olarak, Türkiyenin genel tablosunu hiç de karamsar görmüyoruz -Bugüne kada


AĞRI (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Uzunca bir süre kendimize örnek aldığımız Avrupa ülkelerinde yaşananlara baktığımızda, bugün itibarıyla iş adamları olarak, Türkiyenin genel tablosunu hiç de karamsar görmüyoruz dedi.
     Olpak, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezehat Çeçen Konferans Salonunda düzenlenen Kariyer Günleri programında yaptığı konuşmada, kariyer planlama konusunda, insanları seçerken çok dikkatli olunması gerektiğini belirterek, güzel insanlarla dost olunması gerektiğini söyledi.
     İyi dostlar vasıtasıyla başarı kapılarının daha kolay açılacağını vurgulayan Olpak, şunları kaydetti:
     Size tavsiyem her ne şartta olursa olsun, mutlaka yabancı dil eğitiminizi tamamlayın. Mutlaka yabancı dil öğrenin. Çok iyi insanlardan oluşan bir çevrede olursanız başarınız da artar. Tabii size dar ve sığ bir çerçeve içinde kalın, bir grubun dışında başka kimseyle görüşmeyin demiyorum. Ama dostlarınızı iyi seçin. Çünkü iyi arkadaşlar, başarınıza her zaman katkı sunarlar.
     İş yaşamında başarıyı beş aşamada topladığını ifade eden Olpak, Başarılı olmak istiyorsanız, öncelikle ortalama bir zekaya sahip olmalısınız. Zaman konusunda esnek davranılmalı, iyi niyet hayatın her alanında olmalı. Gayretli olmalısınız. Kariyer hedefiniz, başvurduğunuz yerin kariyer hedefleriyle örtüşmelidir. Bu beşini bir arada bulundurursanız, başarı sizin olur diye konuştu.
    
     -Yüksek teknolojiyi kullanmamız ve üretmemiz gerekiyor-
    
     Ekonomik anlamda bakıldığında, Türkiyenin hareketli bir sürecin içerisinde olduğunu belirten Olpak, şöyle devam etti:
     Kimilerine göre ekonomimiz iyi gidiyor, kimilerine göre kötü gidiyor. Ama samimiyetle söyleyeyim, özellikle uzunca bir süre kendimize örnek aldığımız Avrupa ülkelerinde yaşananlara baktığımızda, bugün itibarıyla iş adamları olarak, Türkiyenin genel tablosunu hiç de karamsar görmüyoruz. Mevcuda yeterli diyoruz ama yarın sabah itibarıyla da yeterli değil diyoruz. Bunu, bu yıl ortaya koyduğumuz raporumuzla ifade etmiştik. Orada, orta gelir tuzağı diye bir kavramdan bahsettik.
     Türkiyenin bugün yapılan hesaplamalarda 10 bin 500 dolar kişi başı milli gelire sahip olduğunu belirten Olpak, Türkiyenin 2023 hedefleri olduğunu, kişi başına 25 bin dolar hedeflediğini söyledi.
     Olpak, 25 bin dolar yetmez. Niye 35 bin dolar olmasın- Eğer oraya ulaşmak istiyorsak, kamuya, özel sektöre ve üniversitelere verdiğimiz bir mesajımız var. Bugüne kadar yürüttüğümüz sistem ve sistematiğimiz yetmez. Bundan sonra katma değeri yüksek ürün ve faaliyetlerde bulunmamız lazım. Bu ne demektir- Yüksek teknolojiyi kullanmamız ve üretmemiz gerekiyor. Bunu da eğitimli insan gücüyle yapacağız dedi.
     Konuşmaların ardından, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, MÜSİAD Genel Başkanı Olpaka teşekkür plaketi verdi.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman - Fatma Güven / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER