MÜSİAD Genel Başkanı Olpak:

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: -Türkiyenin yararına olmak kaydıyla, kırmızı çizgi budur, herkesle her türlü sosyal ve ekonomik işbirliği yaparız. Ama ülkenin yararına olmak kaydıyla. Beraber olacağımız derneğin isminin ne olduğu çok


BURDUR (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiyenin yararına olmak kaydıyla, kırmızı çizgi budur, herkesle her türlü sosyal ve ekonomik işbirliği yaparız. Ama ülkenin yararına olmak kaydıyla. Beraber olacağımız derneğin isminin ne olduğu çok fazla önemli değil dedi.
     Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından düzenlenen Başarıya Giden Yol konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Burdura gelen Olpak, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkayayı makamında ziyaret etti.
     Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Olpak, Türk Sanayici ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD), MÜSİAD ile görüşmesinin kamuoyunun çok ilgisini çektiğini söyledi.
     İş adamları derneklerinin farklı tüzükleri ve kuruluş felsefeleri olsa da neticede iş hayatının içerisinde olduklarını anlatan Olpak, Bunlar zaten bir şekilde birbirleriyle görüşüyor. Biz, görüşmeyen insanlar değiliz. Farklı ortamlarda gerek hükümetin, gerek bakanlıkların düzenlemiş olduğu ya da sivil toplum olarak farklı organizasyonların içerisinde yan yana geliyoruz. Duvarların arkasında bir küslük içerisinde çalışmıyoruz diye konuştu.
     Bu durumun her konuda aynı düşündükleri anlamına gelmediği gibi, her şeyi ayrı düşündükleri anlamına da gelmediğine işaret eden Olpak, TÜSİADın yapmış olduğu bir nezaket ziyaretiydi benim seçilmemden sonra. Sayın başkan Ümit Boyner ve ekibi, yönetim kurulundan bir grupla gelmişlerdi. Bu doğrultuda kendilerine teşekkür ediyoruz. MÜSİAD olarak bizim yaklaşımımız şu; diyoruz ki Türkiyenin yararına olmak kaydıyla, kırmızı çizgi budur, herkesle her türlü sosyal ve ekonomik işbirliği yaparız. Ama ülkenin yararına olmak kaydıyla. Beraber olacağımız derneğin isminin ne olduğu çok fazla önemli değil diye konuştu.
    
     -2023 hedefi ulaşılabilir, ama zor-
    
     Olpak, Türkiyenin bir çok meselesinden bahsedildiğini, kendilerininde haziran ayında bir ekonomi raporu yayınladıklarını hatırlattı.
     Her yıl hazırlanan ekonomi raporunun bir başlığı olduğunu belirten Olpak, şöyle konuştu:
     Haziran ayı raporumuzda orta gelir tuzağını işledik. TÜRKONFED ve TÜSİAD başkanı da birkaç gün öncesinde, TÜRKONFEDin bir orta gelir tuzağı açıklandı, çok yeni. Onlar da aynı kavrama... Biz, orada önemli bir noktayı ifade ediyoruz. Diyoruz ki; Türkiye son 10 yıllık sürede güzel bir gelişim sağlamıştır. Yaklaşık 3 bin dolar seviyesindeki milli gelir, 10 bin doları aşmıştır. Bu güzeldir, ama bundan sonraya bakıldığında önce hükümetin koyduğu bir hedef var. Daha sonra bu kamuoyununda desteğini aldı, 2023 hedefleri diye. Siyasi irade bunu koydu, ama kamuoyu da destek verdi. 2023de dünyanın ilk 10 ekonomisine ve kişi başı 25 bin dolar gelire ulaşma hedefi var. Bu hedeflerin ulaşılabilir olduğunu düşünüyoruz. Ancak oldukça da zor olduğu kanaatindeyiz. Bana göre Türkiyenin bundan sonraki süreçte bu eksen üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırması, bunu nasıl sağlayacağına yönelik dönüşümü oluşturması gerekir.
     Olpak, bir gazetecinin Kürt sorunuyla ilgili farklı kesimlerden farklı sesler çıkıyor. Siz bu konuya nasıl bakıyorsunuz sorusunu ise şöyle yanıtladı:
     Farklı kesimlerden derken, eğer bir şey dillendiriliyorsa orada bir sorun var. Önemli olan çözümün nasıl olacağı şeklindedir. Göz ardı ederek, yok sayarak bazı şeylerin üstesinden gelemeyiz. Bunun doğru olduğu kanaatinde değilim. Meseleye genel itibarıyla bir başkasının hakkına tecavüz etmeden haklar ve özgürlükler çerçevesinde bakıyorsak, ben çözülebileceği kanaatindeyim. Ama sizin hakkınızın sınırı, benim hakkımı engellememeli.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER