MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Dündar:

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Dündar: Bir uçağın düşürülmesi sonucu, Suriye ile savaşa girecek duruma gelmemizi kabul etmiyoruz


MARDİN (A.A) - Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Bir uçağın düşürülmesi sonucu, Suriye ile savaşa girecek duruma gelmemizi kabul etmiyoruz dedi.
     Antik Tatlıdede Konağında düzenlediği basın toplantısında konuşan Dündar, Suriye ile yaşanan uçak krizinin, savaş veya kargaşaya yol açacak gibi ele alınmasının yanlış olduğunu kaydetti.
     Suriyedeki rejimin, Türkiye ile olan eski ilişkilerini inşa etmesinin zor olduğunu ifade eden Dündar, şöyle konuştu:
     Başından beri Türkiyenin tavrı sabit bir şekilde devam ediyor. Bir uçağın düşürülmesi sonucu, Suriye ile savaşa girecek duruma gelmemizi kabul etmiyoruz. Çünkü gerginliklerde ister istemez hatalar olabiliyor. Suriye rejiminin kendini ya değiştirmesi ya da gitmesi, Türkiye olan ilişkilerini tekrar olumlu boyuta taşıyacaktır. Suriye bizim için önemlidir. Mardin olarak bizim Suriye ile kan bağımız var. Bu anlamda Suriyedeki olayların, bir an önce bir düzene girmesini istiyoruz. İnşallah Suriye halkı, kısa bir zamanda huzura kavuşur.
     Yeni Ticaret Kanunu ile ilgili iş dünyasının bazı çekinceleri olduğunu da kaydeden Dündar, şunları söyledi:
     Çok kapsamlı bir kanun. İş adamlarına yönelik ticareti, daha şeffaf kılan bir kanun. Ancak iş dünyasına çok büyük katkıları olacağına inanıyoruz. Bölgemizde başta biraz sıkıntılar yaşanacak. Fakat daha sonra iyi olacağını düşünüyoruz. Yeni Teşvik Sistemi de yavaş yavaş netleşiyor. Detayları kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız, büyük sermayemizin olmaması ve ortaklık kültürümüzün zayıf olmasıdır.
     Dündar, geçen yıl üyelerinin 400 milyon lira sermayesi bulunduğunu, bu yıl ise 550 milyon liraya ulaştığını kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar/Şengül Oymak/İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Dündar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER