Musluklarından memba suyu akan ilçe

Musluklarından memba suyu akan ilçe -Seydişehir Belediye Başkanı Çat: Seydişehir şebekesinden akan su, bir çok hazır sudan daha kaliteli. Vatandaşlarımız suyumuzu güvenle kullanabilir


KONYA (A.A) - Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Seydişehir şebekesinden akan suyun bir çok hazır sudan daha kaliteli olduğunu belirterek, vatandaşların suyu güvenle kullanabileceğini söyledi.
     Kuğulu Parkta sivil toplum örgütleriyle bir araya gelen Çat, teknik, altyapı ve jeotermal çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, seçim öncesinde verdikleri sözleri yerine getirmenin gururunu yaşadığını dile getirdi.
     Çal Tepesi mevkisinde bulunan ve içme suyu ihtiyacının karşılandığı bölgede, kireç giderici biyolojik arıtma tesisleri kurmayı planladıklarını dile getiren Çat, Kuğulu Parka da üçüncü bir gölet yapmayı düşündüklerini belirtti.
     Kentlerin su ihtiyacını belediye olarak gidermenin önemli bir hizmet olduğunu belirten Çat, şunları kaydetti:
     Çal Tepesinin suyu, Kuğulu Parkın suyuna göre mineral ve protein değeri çok yüksek, damak tadı da güzel olmasına rağmen kireç oranı biraz yüksek. Kış aylarında yağışlardan dolayı su miktarı fazla olduğu için Çal suyunu kullanmayacağız. Seydişehir şebekesinden akan su bir çok hazır sudan daha kaliteli. Vatandaşlarımız suyumuzu güvenle kullanabilir. Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi ve Konya İl Halk Sağlığı Laboratuvarından gelen raporda içme suyunda değerlerin uygun olduğunu bildiren raporlarımız gelmiştir.
     Toplantıya, Seydişehir Belediyesi Koordinatörü İsmail Saylam ve MHP Seydişehir İlçe Başkanı Ahmet Altunel katıldı.
    
     Muhabir: Kadriye Kasap
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Musluklarından memba suyu akan ilçe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER