Muşlular, güzel havanın keyfini kayak yaparak

Muşlular, güzel havanın keyfini kayak yaparak çıkardı


MUŞ (A.A) - Muşta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle vatandaşlar kayak merkezinde keyifli bir gün geçirdi.
     Hafta sonu ve yarıyıl tatilini fırsat bilen vatandaşlar, güneşli havada kayak yapmanın keyfini çıkardı. Her yaş gurubundan insanın geldiği kayak merkezinde vatandaşlar,renkli görüntüler oluşturdu.
     Hafta sonu tatilini değerlendirmek amacıyla eşi ve çocuklarıyla birlikte kayak merkezine gelen Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, burada yaptığı açıklamada, Muşta böyle bir sosyal aktivitenin olmasını çok önemsediğini söyledi.
     Kaya, Havalar mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Bende kayak yapmayı yeni öğreniyorum. Haliyle zaman zaman düşebiliyorum. İki haftadır ailece üst üste buraya geliyoruz. Ama bu işler düşe kalka öğrenilir. Ama şu ana kadar herhangi bir sakatlık geçirmedim. Burası gayet güzel bir yer ve bundan sonra da vakit buldukça hakim ve savcı arkadaşlarımla birlikte gelmeyi düşünüyorum dedi.
     Kayak federasyonu Muş Temsilcisi Bülent Solmaz ise, Muşta bu yıl kar yağışının gecikmesi nedeniyle sezonu Bitlis Kayak merkezinde açmak zorunda kaldıklarını belirtti.
     Solmaz, Bizim kayakçılarımız her gün 90 kilometre arabayla gidip Bitlis kayak merkezinde antrenman yapmak zorunda kalıyordu. Çok şükür kar yağışının ardından kayakçılarımız buradaki tesislerde antrenman yapmaya başladı. Gördüğünüz gibi bugün burası cıvıl cıvıl. Vatandaşlarımızdan yoğun ilgi var dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Muşlular, güzel havanın keyfini kayak yaparak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER