Müşteri memnuniyetinin ihlal edildiği iddiası

Müşteri memnuniyetinin ihlal edildiği iddiası -Çoruh EDAŞ İl Müdürü Bodur: Ödeme bildirimine esas tüketim dönemi, ödeme bildirimlerinin hazırlanması ve müşteriye tebliği ile ilgili usul ve esaslar, perakende satış sözleşmesi veya ikili an


GÜMÜŞHANE (A.A) - Çoruh EDAŞ Gümüşhane Müdürü Metin Bodur, ödeme bildirimine esas tüketim dönemi, ödeme bildirimlerinin hazırlanması ve müşteriye tebliği ile ilgili usul ve esasların, perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşma hükümlerine göre düzenlendiğini bildirdi.
     Bodur, Çoruh EDAŞın müşteri memnuniyetini ihlal ettiği iddiasıyla kamuoyuna yansıyan şikayetlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı ile çalıştıklarını ve hizmetlerin bu anlayış çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.
     Ödeme bildirimine esas tüketim dönemi, ödeme bildirimlerinin hazırlanması ve müşteriye tebliği ile ilgili usul ve esasların, perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşma hükümlerine göre düzenlendiğini ifade eden Bodur, şöyle devam etti:
     Müşteri sayacından ödeme bildirimine esas tüketim dönemleri itibari ile dönem sonu endeksleri okunmaktadır. Okuma endekslere göre düzenlenen ödeme bildirimi, son ödeme tarihinden en az on gün önce müşteriye tebliğ edilmektedir. Endeks okuma ekiplerimiz sorumluluk bölgemizdeki tüm sayaçları belirli bir plan dahilinde okumaktadır. Belirlenen endeks tespit dönemlerinde müşteri memnuniyetimizi ihlal edebilecek aksaklıklar yaşanmamasına azami özen gösterilmektedir. Ancak, endeks tespitine esas bazı sayaçların kapalı alanda bulunması, sayaç panolarına şirketimizin inisiyatifi dışında uzamasına neden olmaktadır. Faturalandırmaya esas bilgilerin yer aldığı Müşteri Bilgi Sisteminde elektrik abonelikleri ayrı karneler halinde yer aldıkları için belediye mücavir alanı dışında bulunan yerleşim yeri aboneliklerinden BTV alınması söz konusu değildir.
     Zamanında ödenmeyen borçların tahsiline ilişkin hususların, perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşmalar kapsamında düzenlendiğini belirten Bodur, şunları kaydetti:
     Müşterimizin perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşmalar kapsamında öngörülen ödemeleri zamanında yapmaması halinde şirketimiz tarafından elektriği kesilebilir. İlgili mevzuata ve satış sözleşmeleri gereğince, müşteriye tahakkuk ettirilen fatura bedeli, belirtilen son ödeme tarihine kadar ödenmediği takdirde, son ödeme tarihini izleyen beş iş günü içerisinde müşteriye bir kez daha bildirimde bulunulur. Fatura bedeli, bildirimi takip eden beş iş günü ödenmezse müşterinin elektriği kesilir. Müşterinin kullanım yeri adresine gönderilen fatura veya bildirim müşteriye tebliğ edilmiş sayılır.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Müşteri memnuniyetinin ihlal edildiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER