MUTSOdan üniversite ve sanayi işbirliğine katkı

MUTSOdan üniversite ve sanayi işbirliğine katkı sağlayacak proje


MUĞLA (A.A) - Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Avrupa Birliğinin Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi konulu proje çağrısına, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile ortaklaşa hazırladığı projeyle başvurdu.
     MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, yaptığı açıklamada, söz konusu projenin Muğlada üniversite ve sanayi işbirliğine önemli bir katkı sunacağını söyledi. Karakuş, Muğlada genç istihdamının desteklenmesi, genç işsiz oranının azaltılması ve istihdamın kalıcı olmasını amaçlayan projenin 12 ay sürmesinin planlandığını ifade etti.
     Bülent Karakuş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve MUTSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Ülgen ve MUTSO AB-Dış Ticaret Birimi Uzmanı Gökhan Turgut Ünal tarafından hazırlanan projede, Muğlada üniversite öğrencileri ve işsiz mezun gençlerin faydalanabilecekleri bir Kariyer Koordinasyon Merkezi kurulmasının öngörüldüğünü anlattı.
     Proje ile gençlerin mesleki bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla üniversite ve odalarının bünyesinde bir dizi eğitim faaliyetinin de planlandığını belirten Karakuş, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin ortaklığının Muğlada üniversite ve sanayi işbirliğine önemli bin katkı sunacak. Projede, öncelikli sektör olarak turizm ve inşaat sektörleri seçildi dedi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber MUTSOdan üniversite ve sanayi işbirliğine katkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER