Nakliyat

Nakliyat-İş Konya Bölge Temsilciliği üyeleri, kargo işverenlerini protesto etti


KONYA (A.A) - Nakliyat-İş Konya Bölge Temsilciğine bağlı üyeler, bazı kargo işverenlerinin işçileri sendikadan istifa etmeye zorlama gerekçesiyle döviz ve sloganlar eşliğinde protesto etti.
     DİSK Konya İl Temsilcisi ve Nakliyat-İş Bölge Temsilcisi Ali Özçelik, bir kargo şirketinin bölge müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, Konyada bazı kargo şirketlerinde çalışan işçilerin yasal haklarını kullanarak sendikalarına üye olduğunu ifade etti.
     Türkiye genelinde Daha insanca yaşayabilecek bir ücret ve insan onuruna yaraşır çalışma kolları için sendikalı ol, Nakliyat-İşe üye ol adlı bir kampanyayı 3 ayı aşkın bir süredir uyguladıklarını ve üye sayılarının gün geçtikçe arttığını söyleyen Özçelik, şunları kaydetti:
     Üye sayısında çoğunluk sağladığımız bazı iş yerlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yetki tespiti başvurusu yapmış bulunmaktayız. Bu durumu hazmedemeyen işverenler, yasa dışı bir biçimde üyelerimize baskı ve tehdit uygulayarak sendikadan istifa etmeye, olmadı işten atmakla tehdit etmektedir. Türk Ceza Kanununun 118. Maddesine göre suç olan bu davranışlar karşısında da Cumhuriyet savcılarını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını göreve çağırıyoruz. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde gerekli başvurular yapılacaktır.
    
     Yayıncı: Murat Aslan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER