Nar bahçesine müzikli koruma

Nar bahçesine müzikli koruma -Mersinde, nar bahçesini domuzlardan korumak için sabaha kadar nöbet tutmak zorunda kalan üretici, çareyi bahçede müzik sistemi kurmakta buldu


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesinde nar bahçesini domuzlardan korumak için sabaha kadar nöbet tutan üretici, domuzları uzaklaştırmak için bahçesine müzik sistemi kurdu.
     İlçede nar yetiştiriciliği yapan Yahya Tuncel (69), gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 dönümlük nar ve limon ağaçlarının bulunduğu bahçeye giren ve hasat döneminde narları yiyen domuzları kovalamak için oğlu Tolga ile sabaha kadar nöbet tuttuğunu anlattı.
     Bahçesindeki narlara zarar vermemeleri için kovalamasına rağmen domuzları bir türlü bahçeden uzaklaştıramadığını ifade eden Tuncel, yeni bir çözüm arayışına girdiğini kaydetti.
     Bahçenin ortasına kadar çektiği kablo yardımıyla müzik sistemi kurduğunu dile getiren Tuncel, şunları söyledi:
     Bahçeme her gün akşamın ilk karanlığından itibaren sürü halinde domuzlar giriyordu. Sabaha kadar oğlumla birlikte bahçede nöbet tutuyorduk. Bahçeme giren domuzları vurabilirdim, ama yasak olduğu için vurmadım. Bahçeme giren domuzlar şuna kadar nar ağaçlarının aşağı kısmında bulunan yaklaşık 500 kilo narı yeyip ağaçların dibini de kazdılar. Domuzların bahçeme girmesini engellemek için ne denediysem başarılı olamadım ve hala gelip zarar vermeye devam ediyorlardı. Bahçeye kablo çekerek müzik sistemi kurdum. Bahçede yüksek sesle müzik çalıyorum. Domuzlar, sesten ürküp bahçeye gelemiyorlar. Böylece domuzların bahçeme zarar vermesinden kurtuldum.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Nar bahçesine müzikli koruma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER