Narkotik köpeklerle uyuşturucu mücadelesi

Narkotik köpeklerle uyuşturucu mücadelesi -Adananın Ceyhan ilçesinde, jandarmanın uyuşturucuyla mücadele kapsamında sürdürdüğü operasyonlarda kullanılan narkotik dedektör köpekler, büyük yararlılık sağlıyor -Yılın ilk 5 ayında yapıla


ADANA (A.A) - Ceyhan ilçesinde,jandarmanın uyuşturucuyla mücadele kapsamında sürdürdüğü operasyonlarda kullanılan narkotik dedektör köpekler, büyük yararlılık sağlıyor.
     Doğu ile batı illeri arasındaki uyuşturucu sevkıyatının en önemli geçiş noktalarından biri olduğu belirtilen Ceyhanda, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu tacirleriyle mücadelelerini aralıksız sürdürüyor.
     Jandarmanın, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu ve D-400 karayolundaki yol kontrollerinde, Adana İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki narkotik köpekler Vicdan ve Talaz da büyük yararlılık sağlıyor.
     Her biri 5er yaşında olan narkotik dedektör köpekler, ihbar ve şüphe üzerine durdurulan araçların aranmasında uyuşturucuyu bulmaları halinde hareketleriyle eğiticilerini bilgilendiriyor.
     Dedektör köpekler, içleri oyulan kavunlarda, soğan çuvallarında, şampuan kutularında, araçların LPG tankları içerisinde ve zula diye tabir edilen gizli bölümlerde saklanılmaya çalışılan uyuşturucuları kolayca bulabiliyor.
     Yetkililer, bu yılın ilk 5 ayında dedektör köpeklerin de katıldığı kontrollerde ilçe genelinde yaklaşık bin 300 kilogram esrar ele geçirildiğini belirtti.
     Ele geçirilen uyuşturucuyla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden 44ünün tutuklandığını ifade eden yetkililer, jandarmanın uyuşturucuyla mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: İrfan Kurt/Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Narkotik köpeklerle uyuşturucu mücadelesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER