Nebraska Üniversitesi ile işbirliği protokolü

Nebraska Üniversitesi ile işbirliği protokolü -ABDnin Nebraska Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi arasında ikili anlaşmaları kapsayan protokol yenilendi -Rektör Prof. Dr. Koçak: Protokol imzalayarak, daha hızlı adımlarla bilim dü


ERZURUM (A.A) - ABDnin Nebraska Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalayan Atatürk Üniversitesi, bilim dünyasındaki çalışmalara katkı sağlamayı hedefliyor.
     Atatürk Üniversitesi Senato Salonunda düzenlenen törende, Atatürk Üniversitesinin kuruluşunda öncü rol oynayan ABDnin önemli üniversitelerinden Nebraska Üniversitesi ile ikili anlaşmayı kapsayan protokol imzalandı.
     Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, burada yaptığı konuşmada, üniversitenin bugünlere gelmesinde temelinin sağlam atılmasının etkili olduğunu belirterek, inşaatın temeli gibi üniversitelerin kurulduğu yılların önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
     Atatürk Üniversitesinin Türkiye ve dünyada sayılı bir yere gelmesinde Nebraska Üniversitesinin büyük etkisi olduğunu vurgulayan Koçak, Yeniden bir protokol imzalayarak, kaldığımız yerden daha hızlı bir şekilde ikili ilişkilerimizi başlatmak istiyoruz. Türkiyedeki diğer üniversiteler, üniversitemizle Nebraska Üniversitesi arasındaki işbirliğini çok iyi biliyorlar. Onun için bugün imzaladığımız protokol önemli. Protokol imzalayarak, daha hızlı adımlarla bilim dünyasında yeni çalışmalara başlanmış olacağız diye konuştu.
     Nebraska Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. James Milliken de Nebraska Üniversitesinin büyük, modern bir dünya üniversitesi olduğunu belirterek, Atatürk Üniversitesinin tarihi mirasını önemli bularak, ikili ilişkileri kapsayan protokolü yenilediklerini söyledi.
     İlk ilişkilerinin Atatürk Üniversitesi ile olduğunu anımsatan Milliken, Bu ilişkilerimizi devam ettirmek istiyoruz. ABD halkı ve Türk halkının faydası için iki üniversite arasındaki ilişkileri yeniden başlatmak için buradayız dedi.
     Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Koçak ile Milliken, ikili anlaşmayı kapsayan protokolü imzaladı.
     Törende, Nebraska Üniversitesi Rektör Yardımcısı Thoma Farrel, Halk Sağlığı Fakültesi Dekanı Ayman El Mohandes, Çocuk, Gençlik ve Aile Çalışmaları Profesörü Helen Raikes, Biyolojik Sistem Mühendisliği Dekanı Suat Irmak, Sanat Tarihi Profesörü Micheal Hoff, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu, Prof. Dr. Samih Diyarbakır ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz da hazır bulundu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Nebraska Üniversitesi ile işbirliği protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER