Nevruz kutlaması

Nevruz kutlaması -Üniversite öğrencileri nevruzu ilkokul öğrencileri ile kutladı -Kırşehirin Akpınar ilçesindeki ilkokulda düzenlenen nevruz Şenliğine katılan Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri, minik öğrencilerle birlikte eğlendi


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehirde, üniversite öğrencileri, nevruz coşkusunu ilkokul öğrencileri ile birlikte kutladı.
     Akpınar İlkokulunda düzenlenen nevruz etkinliğine, Ahi Evran Üniversitesinde eğitim gören öğrenciler de katıldı.
     Kendilerine, Toplum Gönüllüler Topluluğu adını veren üniversite öğrencileri, minik öğrencilerle birlikte, yakılan ateşin üzerinden atladı, onlara hediyeler verdi.
     Nevruz Şenliğinde, minik öğrenciler şiirler okudu. Yumurta taşıma, halat çekme ve çuval yarışı yapıldı.
     Şenlikte konuşan Akpınar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Demirel, nevruzu minik öğrencilerle kutlamaları ve yaptıkları yardımlardan dolayı Ahi Evran Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğuna teşekkür etti.
     Topluluk üyesi Yasin Gümüş de, hedeflerinin ilçe, belde ve köylerdeki ilkokullara fayda sağlamak olduğunu söyledi.
     Gümüş, Okullara özellikle kütüphane kurup kitap hediye etmeyi amaçlıyoruz. Kütüphanesiz okul kalmasın istiyoruz. Çevredeki tüm okullarda çalışmalarımız devam edecek. Bu çalışmalarımızda, Kırşehirdeki çeşitli kurum ve kuruluşlar da destek vermektedir dedi.
     Nevruz şenliği sonrasında, üniversite öğrencileri yanlarında getirdikleri uçurtma, top ve sağlık malzemelerini okul yöneticilerine teslim etti.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER