Nevruz kutlanıyor

Nevruz kutlanıyor -Kocaeli Valiliğince düzenlenen etkinliğe Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev de katıldı -Üniversite öğrencileri ise kitaplarını tutuşturarak yaktıkları ateşin etrafında halay çekti (Fotoğraflı-


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide nevruz, çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     İzmit Doğu Kışla Parkında düzenlenen program öncesinde İzmit Belediyesi mehter takımı konser verdi.
     Törene katılan Kazakistanın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, törende yaptığı konuşmada, nevruz bayramının tüm Türk dünyasında kutlandığını belirterek, söz konusu bayramın Türkler için önemli olduğunu söyledi.
     Nevruz kutlamalarına katılmak üzere Türk devletlerinden 250 sanatçının Türkiyeye geldiğini ifade eden Tüymebayev, Bu da Türk dünyasının birleşmesi için katkı sağlayacak büyük bir etkinlik diye düşünüyorum. Türk dünyası olarak böyle bayram ve etkinliklerle birbirimizi daha iyi tanıyacağız. Bundan sonraki senelerde tüm Türk Cumhuriyetleri gibi kardeş Türkiye Cumhuriyetinde de resmi tatil olacağından eminim diye konuştu.
     Kocaeli Valisi Ercan Topaca da nevruzun binlerce yıldır dostluk ve kardeşliğin nişanesi olarak kutlandığını vurguladı.
     Konuşmaların ardından Tüymebayev ve Topaca, yumurta tokuşturup demir dövdükten sonra yaktıkları nevruz ateşinin üzerinden atladı.
     Törende halk oyunları gösterisi yapılarak, vatandaşlara yöresel yemekler ikram edildi.
    
     -Kitap ve çarşaflarını yaktılar-
    
     Bu arada, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Yerleşkesinde toplanan bir grup öğrenci, kitap ve kıyafetleri ile kaldıkları yurttan getirdikleri çarşaf ve yastıkları tutuşturarak yaktıkları ateşin etrafında halay çekti.
     Grup, nevruz kutlamasının ardından yaktıkları ateşi su döküp söndürdükten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız - Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER