Nevşehirde Cumhuriyet Resim Sergisi açıldı

Nevşehirde Cumhuriyet Resim Sergisi açıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde, Cumhuriyetin 89. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Resim Sergisi açıldı.
     Kapadokya Kültür Merkezindeki serginin açılışını gerçekleştiren Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, böyle bir faaliyetin Nevşehirli sanatçılar tarafından önemli bir haftada organize edilmesinin kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi.
     Sergideki eserlerinin her birinin güzel nadide eserler olduğunu kaydeden Savaş, şöyle konşutu:
     Nevşehirde yaşayan değerli sanatçıların öncülüğünde, Kıbrıstan ve diğer ülkemizin muhtelif kentlerinden yaşayan çok değerli sanatçılarımızın eserlerini burada sergilediler. Onun açılışını gerçekleştirdik. Cumhuriyet Bayramımızın bir bakıma katkılarını değerlendirdik. Her biri güzel nadide eserler, fakat bu eserlerin kendileri dışında ayrıca serginin açılış günü konsepti dolayısıyla, çok özel bir anlam var.
     Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Fatih Başbuğ da, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Nevşehirde 18 sanatçı ile bu sergiyi açtıklarını söyledi.
     Türkiyeden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden 18 ressamın eserlerinin yer aldığı serginin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya ve çok sayıda sanat sever katıldı.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Nevşehirde Cumhuriyet Resim Sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER