Nevşehirde okul sütü dağıtıldı

Nevşehirde okul sütü dağıtıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirdeki okul sütü dağıtımı kapsamında 138 ilkokulda 22 bin 643 öğrenciye haftanın üç günü süt verilecek.
     Nevşehirde okullarda süt dağıtımına başlanması nedeniyle 19 Mayıs İlkokulunda düzenlenen programa, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.
     Milletvekili Gizligider, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerden dağıtılan sütleri düzenli olarak içmelerini isteyerek, kendisinin milletvekili olmasını küçükken annesinin kendisine düzenli süt içirmesine borçlu olduğunu söyledi.
     Gizligider, Bu sütleri size Ankaradan sizi çok seven amcanız Recep Tayyip Erdoğan gönderdi. Size bu sütleri kafanız daha iyi çalışsın, daha sağlıklı olun diye gönderdi. Devletimiz sizi çok seviyor ve size güveniyor. O nedenle bu sütleri düzenli olarak için. Hatta sadece okulda değil evde de için dedi.
     Göktürk de, faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olan sütün öğrencilerin sağlıklı gelişimi açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, proje kapsamında Türkiyedeki okullarda çocukların günlük olarak süt tüketmelerinin sağlanacağını ve öğrencilerden süt tüketimine gerekli önemi vermelerini istedi.
     Büyükfırat da, okullarda süt dağıtımına ilişkin olarak bu yıl ilk defa özel okulların da okul sütü dağıtım programına alındığını ve bu kapsamda Nevşehirde bulunan 138 ilkokulun bu programdan faydalanacağı belirterek, Bu okulların ana sınıfları ile 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında bulunan 22 bin 643 öğrenci dağıtım programı kapsamında. Haftanın üç günü (Pazartesi, Çarşamba ve Cuma) okullarımızda süt dağıtım yapılacak. Süt oldukça faydalı bir besin. Buradan alacağınız faydayı başka hiçbir besinden alma şansınız yok. Devletimiz süt dağıtım projesi ile gerçekten çok önemli bir projeye imza attı. Bana göre son 100 yılın en önemli olaylarından birisi. Aynı zamanda da en az kitap okumak kadar faydalı diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Milletvekilleri Göktürk ve Gizligider ile Vali Yardımcısı Karaboran ve İl Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat öğrencilere süt dağıttı.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehirde okul sütü dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER