Nevşehirde Yerli Malı Haftası kutlandı

Nevşehirde Yerli Malı Haftası kutlandı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası dolayısıyla program düzenlendi.
     Özel Lara Koleji öğrencileri, evlerinden getirdikleri yiyeceklerle Yerli Malı Haftasını coşkuyla kutladı. Öğrenciler getirdikleri ürünleri tüketerek yerli malı tüketimine dikkat çektiler.
     Değişik şapkalarla yerli ürünler hakkında şiirler okuyan öğrenciler, kendilerini izleyenlere de yerli malı tüketmeleri konusunda çağrıda bulundular. Öğrencilerin yöresel ürünler getirmeleri ve Nevşehire ait topraktan yapılma çaydanlık ve bardaklarda çay servisi yapmaları oldukça ilgi gördü.
     Sınıf öğretmeni Derviş Bedir, Daha önceden bir çok ürünü yurt dışından temin ederdik. Ancak günümüzde her türlü yiyecek ve giyecek ihtiyacını yurt içinden sağlamamız mümkün hale geldi. Biz de hafta boyunca yaptığımız etkinliklerle yerli malı tüketimine dikkat çekiyoruz şeklinde konuştu.
     Okul Müdürü Ulaş İnönü ise TBMMnin 12 Aralık 1929 tarihinde yerli malının tüketilmesi yönünde çalışmalar yaptığını söyleyerek, O gün alınan kararla, 12 Aralık günü Yerli Malı Haftası oldu. Ama o günlerde bu haftayı, halk ve sivil toplum kuruluşları kutlarken okullar kutlamıyordu. Daha sonra bu haftanın okullarda Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak kutlanması kabul edildi. O günden beri biz de 12 Aralık Gününü Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak kutluyoruz. Lara Koleji olarak düzenlediğimiz kutlama programıyla çocuklarımıza bu bilinci aşılamayı hedefliyoruz dedi.
     Hafta dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde minikler hem eğlendiler, hem de yerli malının önemini öğrendiler. Etkinlikler sonunda en güzel kutlama programı gerçekleştiren sınıflara hediyeler takdim edildi.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehirde Yerli Malı Haftası kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER