Niğde tarım sekötründe yaşanan sorunlar

Niğde tarım sekötründe yaşanan sorunlar -Milletvekili Kavaklıoğlu: "Üreticilerimiz ciddi sorunlar yaşıyor, çiftçilerimiz borç yüküyle boğuşmakta"


NİĞDE (A.A) - AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde tarım sektöründe üreticilerin ciddi sorunlar yaşadığını, çiftçilerin de borç yükü altında olduğunu ileri sürdü.
     Kavaklıoğlu, yaptığı açıklamada, kendisinin bir restoranda düzenlediği toplantıda, Niğde tarım sektöründe yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum ve meslek odaları temsilcileri ile bir araya geldiğini ifade etti.
     Özellikle patates üreticilerinin sıkıntıları ile tarımsal sulama ve elektrik abonelerinde yaşanan sorunların ele alındığını belirten Kavaklıoğlu, şunları kaydetti:
     "Patates ürününde yaşanan sorunları, elektrik sorunlarını, kredi sorunlarını, alternatif ürün çalışmalarını, hayvancılık sorunları kapsamlı biçimde görüşüldü. Vatandaşların bizlere ve ilgililere ilettiği sorunları, MEDAŞ ve kamu temsilcileriyle görüştük. Çiftçinin kangren haline gelen sorunlarının çözümü için çeşitli fikirleri, görüşleri tartıştık. Sorunların çözümü noktasında yapılabilecekleri ele aldık. Tüm taraflar olarak, sorunlar yaşayan çiftçilerimize duyarlı ve gelecek nesilleri düşünerek tutarlı bir yol haritasıyla samimi biçimde çaba sarf edeceğiz. Sorunları gidermek için her türlü düşünceyi ve önerileri almaya, her kesimle el birliği vermeye devam edeceğiz. Üreticilerimiz ciddi sorunlar yaşıyor, çiftçilerimiz borç yüküyle boğuşmakta. Toplantıda Ziraat Bankası kanalıyla borçlar özelinde bir kredi imkanın sağlanması konusunda bir fikir ortaya çıktı. Ankaradaki çalışmalarımızda böyle bir imkanı sağlamak için çaba sarf edeceğiz."
     Toplantıya AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan,, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mustafa Sağ, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Rasim Yılmaz,Damızlık Koyun Keçi Yetiricileri Merkez Birliği Başkanı Erdoğan Yılmaz ve çok sayıda yetkili katıldı.
    
     Muhabir: Murat Kaya
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Niğde tarım sekötründe yaşanan sorunlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER