Niğde Üniversitesinde Çanakkale ruhu yaşatıldı

Niğde Üniversitesinde Çanakkale ruhu yaşatıldı


NİĞDE (A.A) - Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Niğde Üniversitesinde (NÜ), cephede askerlere verilen yemek menüsü dağıtıldı.
     Çanakkale Savaşında yaşanan fedakarlığın hatırlatılması amacıyla hazırlanan menüde, yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmek yer aldı.
     Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Çanakkalede yokluklar içerisinde vatan savunması yapıldığının altını çizerek şunları söyledi:
     Milletimizin sayısız zaferle dolu şanlı tarihindeki en parlak sayfalardan biri olan Çanakkale Savaşında, vatanı ve milleti uğruna canını hiçe sayarak savaşan kahraman ecdadımız yokluk sebebiyle, yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı, yarım ekmekten oluşan menüyle idare etmiş. Bütün imkansızlıklara rağmen, tüm dünyayı hayran bırakacak bir mücadele örneği sergilemişlerdir. Askerlerimizin yaşadığı güçlükleri hatırlama, torunlarına bu ülkeyi bırakmak için ne kadar fedakarlıklar yaptıklarının anlaşılması adına, böyle bir etkinliği gerçekleştirdik. Şehitlerimizi sadece törenlerde anmak yerine öğrencilerimize hissettirmek, onlara aynı ortamı yaşatma adına bu etkinliği yaptık. Bu tür etkinliklerin daha anlamlı olacağını düşünüyorum.
     Üniversite öğrencileri de etkinliği çok anlamlı bulduklarını belirterek uygulamanın her yıl yenilenmesi gerektiğinin altını çizdi.
    
     Muhabir: Murat Kaya
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Niğde Üniversitesinde Çanakkale ruhu yaşatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER