Nizipten kısa kısa

Nizipten kısa kısa -Ayçiçeği alım fiyatı açıklandı


GAZİANTEP (A.A) - Nizip Çukobirlik Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Bozkurt, ayçiçeği alım fiyatlarının açıklandığını bildirdi.
     Bozkurt, yaptığı açıklamada, 2012-2013 kampanya döneminde Nizip Çukobirlik Kooperatifinde ayçiçeği alımlarının devam ettiğini belirtti.
     Bu kapsamda ayçiçeği alım fiyatının 1.25 TL olarak belirlendiğini kaydeden Bozkurt, çiftçilerden alacakları ürünlere peşin ödeme yapılacağını kaydetti.
    
     -Fıstık işçilerinin ücretleri belirlendi
    
     Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz, Nizipte Antep fıstığı toplama işinde çalışacak işçilerin günlük ücretlerinin belirlendiğini söyledi.
     Durmaz yaptığı açıklamada, bu yıl fıstık sezonun başlaması nedeniyle boz fıstık hasadında çalışacak işçilerle ilgili toplantı yaptıklarını belirtti.
     Toplantı sonucunda işçilerin günlük ücretlerinin belirlendiğini ifade eden Durmaz, Bu yıl fıstık sezonunda çalışacak olan kadın işçi yevmiyeleri 25 Lira, erkek işçi yevmileri ise 30 lira olarak belirlenmiştir dedi.
    
     -Evcil ve başıboş hayvanlar aşılanacak
    
     Nizip Kaymakamlığı kuduz olaylarına karşı ilçe genelindeki evcil ve başıboş hayvanların aşılanmasını kararlaştırdı.
     Kaymakam Yaşar Karadeniz başkanlığında, Evcil hayvanlar ve başıboş sahipsiz hayvanların aşılanması konulu toplantı düzenlendi.
     Toplantıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlilerince ücretsiz olarak aşılama çalışmalarının yapılması, başıboş köpeklerin kısırlaştırılması çalışmalarına önem verilmesi, Nizip Belediyesi tarafından yapılacak olan hayvan barınağının faaliyete geçirilmesine hız kazandırılması konuları görüşüldü ve karara bağlandı.
     Toplantıda ayrıca kuduz hastalığıyla ilgili vatandaşları bilinçlendirme faaliyetleri yapılması, aşılama çalışmalarında görevlilere muhtar veya görevlendirdiği kişilerce yardımcı olunması, ilçe merkezinde belediye ekipleri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü ekiplerince koordineli olarak aşılama çalışmaları yapılması ve perşembe günleri Birecik ilçesinden gelen kaçak hayvanların önlenmesi için jandarma ekiplerince yol denetimlerinin artırılmasına karar verildi.
     Toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ramazan Biricik, Veteriner Hekim Servet Özaslan, Nizip Belediyesi Zabıta Müdürü Reslan Yalçın, Nizip Muhtarlar Derneği Başkanı Dede Kılıç katıldı.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Nizipten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER