Nizipten kısa kısa

Nizipten kısa kısa -"Çevre eğitim programı" semineri


GAZİANTEP (A.A) - Nizipte "Çevre eğitim programı" kapsamında bilgilendirme semineri düzenlendi.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürlülüğü tarafından yürütülen program kapsamında Nizip Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşen seminerde, katılımcılara çevre eğitim programı, çevre mevzuatı ve bu mevzuat çerçevesinde işletmelerin yükümlülükleri, alınması gereken izinler, lisanslar ve verilmesi gereken beyanlar konusunda bilgiler verildi.
     Seminere Çevre ve Şehircilik İl Müdür yardımcısı Sinan Tütüncüler, Nizip Ticaret Odası Genel Sekreteri Serpil Gündoğdu ve davetliler katıldı.
    
     -Resmi kurumlarda sigara denetimi yapıldı
    
     Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Nizip ilçesinde resmi kurumlarda sigara denetimi yapıldı.
     Kaymakam Yaşar Karadeniz, Nizip Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Gökçen Gümüş, Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Tütün Kontrol Kurulu ekiplerinin katıldığı denetimlerde, ilçe merkezindeki kamu kurumları kapalı mekanda sigara içilmesi hakkında denetlendi.
     Kaymakam Karadeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, sigaranın zararlı olduğunu herkesin bildiğini kaydetti.
     Karadeniz, "Bizler sigaranın içilmemesi taraftarıyız. Bu nedenle sadece kurallara uyulup uyulmadığını kontrol ediyoruz. Gördüğümüz o ki gezdiğimiz kurumların tamamında sigara içilmediğine şahit olduk ama temennimiz insanlarımızın sigarayı tamamıyla bırakmasıdır" dedi.
     Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Ruh Sağlığı Programları Şube Müdürü Hüseyin Durak ise denetimlerde gördüklerinin kendilerini çok memnun ettiğini söyledi.
     Durak, "Çünkü denetimlerimizde en küçük bir tütün ve sigara kokusuna dahi rastlamadık, bizim vatandaşlardan ricamız bu konuya duyarlı olmaları ve sigara içilen yerleri gördükleri takdirde 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezine mutlaka telefon açlarını istiyoruz" diye konuştu.
    
     -Uyuşturucu operasyonu
    
     Nizip ilçesinde 6 kilo esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan iki kişi tutuklandı.
     İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gaziantep - Şanlıurfa karayolu Günaltı köyü yakınlarında şüphe üzerine plakası belirtilmeyen bir yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüste yapılan aramada yolculardan Ş.Ö.ye ait valizde 4 kilo esrar bulundu. Aynı güzergahta bir başka yolcu otobüsünde yapılan aramada ise yolcularda K.C.Bye ait valizde 2 kilogram esrar ele geçirildi.
     Gözaltına alınan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Nizipten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER