Norveç Dışişleri Bakan Yardımcısı Larsen, Gaziantepte:

Norveç Dışişleri Bakan Yardımcısı Larsen, Gaziantepte: -"(Türkiyeye sığınan Suriyeliler) Türk Hükümeti yaptığı çalışmalarla inanılmaz bir iş başarıyor"


GAZİANTEP (A.A) - Norveç Dışişleri Bakan Yardımcısı Torgeir Larsen, Türkiyeye sığınan Suriyelilere ilişkin, "Türk Hükümeti yaptığı çalışmalarla inanılmaz bir iş başarıyor" dedi.
     Larsen, beraberinde Dışişleri Bakanlığının kamplardan sorumlu temsilcisi Suphi Atan ve diğer yetkililerle, yaklaşık 11 bin Suriyelinin barındığı Nizip ilçesindeki çadır kenti ziyaret etti.
     Kamp görevlilerinden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Larsen, daha sonra Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okulları ve çadır kent içerisindeki marketi gezdi.
     Temaslarının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Larsen, Norveç olarak Suriyelilere ellerinden geldiği kadar destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.
     Suriyede trajedi yaşandığına dikkati çeken Larsen, şunları kaydetti:
     "Savaştan kaçanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Türkiyenin bu insanlara kucak açıp ev sahipliği yapması çok etkileyici. Türk Hükümeti yaptığı çalışmalarla inanılmaz bir iş başardı. Norveç Hükümeti adına Türk Hükümetinin başardığı işlere desteğini sunmak üzere buradayım."
     Bir yıl önce de Türkiyedeki başka bir kampı ziyaret ettiğini anımsatan Larsen, uluslararası toplumun hem Suriyelileri hem de Suriyenin etrafındaki ülkeleri desteklemesi gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Norveç Dışişleri Bakan Yardımcısı Larsen, Gaziantepte: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER