OASBMİBye 6 bin 306 avronun tahsis

OASBMİBye 6 bin 306 avronun tahsis edildiği iddiası -AK Parti Antalya Milletvekili Badak: -Tahsis edilen rakamdan bugüne kadar kasanıza girmesi için talep ettiğiniz harcamaların cins ve miktarlarını ayrı ayrı açıklayın


ANTALYA (A.A) - AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Tahsis edilen rakamdan bugüne kadar kasanıza girmesi için talep ettiğiniz harcamaların cins ve miktarlarını ayrı ayrı açıklayın dedi.
     Badak, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliğinin (OASBMİB) 10 Mart 2011de Başbakanlık Tanıtım Fonundan Hollanda-Venlo EXPOda 1 dekarlık Türkiye Bahçesi için talep ettiği, denetleme yetkisi Dışişleri Bakanlığında olan 3 bin 270 avronun tahsis edildiğini söyledi.
     Geçen hafta OASBMİBnin ek bir ödenek talep ettiğini öğrendiklerini ifade eden Badak, Tahsis edilen para miktarı 6 bin 306 avroya çıktı, ancak OASBMİB Başkanı Osman Bağdatlıoğlu düzenlediği basın toplantısında, bu paradan hiç bahsetmedi. Bu kadar basit bir şey midir- dedi.
     AK Parti İl Başkanı Mustafa Kösenin konu ile ilgili yaptığı açıklamada EXPOnun siyaset üstü bir konu olduğunu ve fondan alınan 6 bin 306 avronun nereye gittiğinin açıklanmasını istediğini hatırlatan Badak, Bağdatlıoğlu, Bizim kasamıza giren hiç para yok diye cevap verdi. Biz kasanıza kaç paranın girdiğin sormuyoruz. Aldığınız ödenekle sizin ödenmesi için idareye verdiğiniz hak edişlerin kalemlerini soruyoruz. Vatandaş bunu merak ediyor diye konuştu.
     Sorular karşısında kurnazlık kokan cevapların kendilerini tereddüte düşürdüğünü, OASBMİBden cevaplamasını beklediği sorular olduğunu belirten Badak, şunları kaydetti:
     Tahsis edilen rakamdan bugüne kadar kasanıza girmesi için talep ettiğiniz harcamaların cins ve miktarlarını ayrı ayrı açıklayın. EXPO 2016 Antalya projesinin Venloda tanıtımı için 4 Temmuz 2011de OASBMİBnin Başbakanlığa yaptığı başvuru üzerine birliğe tahsis edilen 700 bin liranın harcama kalemleri nedir- OASBMİBnin EXPO 2016 Antalya için Başbakanlığa 4 Temmuz 2011de yaptığı başvuru, Antalya EXPO Meclis ve İcra Kurulu gündemine neden getirilmemiştir- OASBMİBye hükümetimizin yaptığı bu tahsisler 1.5 yıldır kamuoyuna neden açıklanmamıştır.
     Antalya EXPO İcra Kurulundan habersiz Başbakanlığa EXPO projesi vermenin, bulunulan pozisyonu istismar etmek ve güveni suistimali anlamına geldiğini savunan Badak, devletten alınan kaynakların 1.5 yıldır gizlenmesinin, harcamaların kendi bütçelerinden yapılıyormuş algısının oluşturulmasının kendilerinde kuşku uyandırdığını anlattı.
     Merak ettikleri sorulara sürekli kaçamak cevaplar verilmemesi gerektiğini kaydeden Badak, 1993 yılından bu yana EXPO çalışmalarında kişi ayrımı yapmadık. Daima projenin başarısını düşündük. EXPO 2016 Antalya, milletimizin hak ettiği bir organizasyondur. Bireysel çıkarlara ve beklentilere alet edilmemelidir. Çalışmalar kurumsal olmalı, harcamalar etkin ve verimli şekilde yapılamalıdır diye konuştu.
     Badak, Venlodaki Türk bahçesinden etkin bir şekilde yararlanılmadığını öne sürerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     EXPOlardaki amaç güç gösterisidir. Ülkeler eğlence olsun diye gitmez oraya. İlk kez bir EXPO düzenleyecek ülke olarak Venlo EXPOsuna bizim kaç bilim adamımız ve Ar-Ge mensubuz götürüldü. Antalya projesinde değerlendirilmek üzere kaç adet öneri raporu alınmıştır. Bizim iyi hazırlığımız olmalıdır. Bahçemizde 30 botanik ürün sergileniyor. Ancak son 8 yılda geliştirilen ve patenti bize ait olan 340 ürünümüz Venloda sergilenmemiştir.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber OASBMİBye 6 bin 306 avronun tahsis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER