Oda seçimleri

Oda seçimleri -Gaziantep Ticaret Odası başkanlığına Bartık, Gaziantep Sanayi Odası başkanlığına ise yeniden Konukoğlu seçildi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) yönetim kurulu başkanlığına Eyüp Bartık, meclis başkanlığına ise Ali Yener seçildi.
     Seçimlerde oluşan 91 kişilik meclis, ilk toplantısını yaparak, yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyelerini, meclis başkanı, disiplin kurulu ve TOBB genel kurul delegelerini seçti.
     Meclis üyelerinin tamamının oyunu kullandığı seçimde Cengiz Uygun ve Eyüp Bartıkın yönetim kurulu başkanlığına aday olduğu iki liste yarıştı. Seçim sonucunda 46 üyenin oyunu alan Eyüp Bartık, GTOnun yeni yönetim kurulu başkanı oldu.
     Eyüp Bartık başkanlığındaki yeni yönetim kurulu üyeleri Bilal Kara, Mehmet Rıdvan Köksüzer, Ali Bayram Sarıca, Salih Eruslu, Ömer Kadayıfçı, Reis Reisoğlu, Mehmet Işık, Ali Değer, Uğur Acıoğlu ve Mustafa Bozgeyikten oluştu. Meclis Başkanlığına ise üyelerden 50sinin oyunu alan Ali Yener seçildi.
     TOBB delegeleri ve disiplin kurulu üyeliklerinin de belirlenmesinin ardından Bartık ve Yener, gazetecilere el ele poz vererek, birlik beraberlik içerisinde çalışacaklarını ifade ettiler.
    
     -GSOda Konukoğlu güven tazeledi-
    
     Gaziantep Sanayi Odası (GSO) yönetim kurulu başkanlığına Adil Sani Konukoğlu yeniden seçildi.
     Seçimlerde oluşan 57 kişilik meclis, ilk toplantısını yaparak, yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulunu, meclis başkanı, meclis başkan yardımcıları ve katip üye, disiplin kurulu ve TOBB genel kurul delegelerini seçti.
     Seçimde, 54 meclis üyesi oy kullandı. 3 kişi ise yurt dışında olduğu için seçime katılamadı. Tek listeyle gidilen seçim sonucunda Adil Sani Konukoğlu başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, meclis üyelerinin tamamının oyunu aldı.
     Seçimde, Ferhan Sağım, Perihan Çöçelli ve Melike Yüksel, meclise seçilen ilk kadın üyeler oldu. Ferhan Sağım, yönetim kurulu üyesi de seçilerek ilke imza attı.
     Adil Sani Konukoğlu başkanlığında yeni yönetim kurulu üyeleri, Cevdet Akınal, Adnan Ünverdi, Murat Kökoğlu, Ali Özpolat, Ferhan Sağım, Mustafa Özgüler, Yıldırım Mermer, Mustafa Özmermer, Aykut Erkent ve Ercan Sayından oluştu. Meclis Başkanlığına ise Mustafa Topçuoğlu seçildi.
     Konukoğlu, seçimin ardından yaptığı açıklamada, hizmet çıtasını daha da yükseltmek için çalışacaklarını belirtti.
     Meclise genç sanayicilerin katıldığına işaret eden Konukoğlu, hem mecliste hem yönetim kurulunda yüzde 50 değişim yaşandığını, kadınların çalışma hayatına ve sosyal hayata katılması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER