ODTÜdeki olaylar

ODTÜdeki olaylar -CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Beşiktaş: Fikir ve eleştirilerimizi dile getirirken şiddet ve provokasyon içerikli olmamasına dikkat etmeliyiz


MANİSA (A.A) - Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Yusuf Beşiktaş, ODTÜde, Göktürk-2 uydusunun fırlatılışı dolayısıyla düzenlenen tören sırasında yaşanan olaylara ilişkin, öğrencilerin her zaman fikir ve eleştirilerini dile getirmesi gerektiğini, ancak bunu yaparken şiddet ve provokasyon içerikli olmamasına dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.
     Beşiktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Göktürk-2 uydusunun fırlatılmasının gurur verici olduğunu, ancak tören sırasında yaşananlara derinden üzüldüklerini ifade etti.
     Türkiye Cumhuriyet Başbakanına yönelik eylemi kınadıklarını belirten Beşiktaş, şu görüşleri dile getirdi:
     Bizler belirli hükümetleri ve şahısları destekleyen öğrenciler değiliz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık makamının zarar görmemesi nedeniyle böyle bir açıklama yapma gereği hissettik. Bu gurur gününü lekelemeye çalışan güçler öğrencileri açıkça kullanmıştır. Tabi ki öğrenciler haklarını belirli kaideler çerçevesinde şiddet amacı gütmeden arayabilirler. Molotof kokteyli saldırılar ve taş fırlatmalar hak arama yolu değildir. Bu eylemde yer alan öğrenci topluluğunun illegal örgütler tarafından kışkırtılmalarını, ülkemiz adına zararlı birer faaliyet olarak görüyoruz. Öğrencinin amacı eylem odaklı değil, ilim odaklı bir üniversite aşamasını bitirip bu ülkeye yararlı birer fert olmaktır.
     Biz öğrenciler her zaman fikir ve eleştirilerimizi dile getirmeliyiz ki buna da kimsenin bir itirazı bulunmamaktadır. Fakat fikir ve eleştirilerimizi dile getirirken şiddet ve provokasyon içerikli olmamasına dikkat etmeliyiz. Bu noktada güvenlik güçleri şiddet içeren eylemlere görevlerinin dahilinde karşılık verirse onları sonuna kadar haklı kılar.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER