ODÜ, öğrencilerin tercihi olmak istiyor

ODÜ, öğrencilerin tercihi olmak istiyor -Rektör Prof. Dr. Yarılgaç: Öğrenciler ve aileler, acaba gidilen ilde ve üniversitede rahat bir ortam görebilir miyiz diye araştırma yapıyor. Bu noktada kuruluş yılına göre baktığımızda ün


ORDU (A.A) - Eyüp Elevülü - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Öğrenciler ve aileler, acaba gidilen ilde ve üniversitede rahat bir ortam görebilir miyiz diye araştırma yapıyor. Bu noktada kuruluş yılına göre baktığımızda üniversitemiz, en iyi üniversiteler arasında sayabileceğimiz bir konumda dedi.
     Yarılgaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin üniversite tercihleri sırasında Ordu ve ODÜ hakkında üniversitenin internet sitesinde oluşturulan tanıtım filmini izleyerek ön fikir edinebileceklerini söyledi.
     ODÜnün, genç ve dinamik bir üniversite olduğunu anlatan Yarılgaç, şöyle devam etti:
     ODÜ, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Ondokuzmayıs Üniversitesinin (OMÜ) birleşiminde ve akademik kadrosu oldukça yeterli bir üniversite. Bu kadroya yeni kadroları da ekleyerek bütün eksiklerimizi tamamlamış oluyoruz. Alanında yetkin isimlerle çalışma sağlıyoruz. Artık teknoloji ilerledi, iletişim çağındayız. Dolayısıyla öğrenciler ve aileler, acaba gidilen ilde ve üniversitede rahat bir ortam görebilir miyiz diye araştırma yapıyor. Bu noktada kuruluş yılına göre baktığımızda üniversitemiz, en iyi üniversiteler arasında sayabileceğimiz bir konumda.
    
     -Dünya ortalamalarının üstünde yurt sayısı-
    
     Yeni eğitim yılında üniversite kampüsüne bin kişilik yurt ilave edeceklerini ifade eden Yarılgaç, İl olarak Ordu, Türkiye ve dünya ortalamalarının üstünde yurt sayısına sahip. Bu noktada öğrenciler rahat. İlimizdeki insanımız, öğrencisine sahip çıkıyor. İnsanımız, öğrenciyi bir ticari meta olarak görmeyip, onları kendi evlatları gibi gördükleri için çok rahatlıkla iletişim sağlanıyor. Özellikle merkez kampüs çevresinde bulunan bütün yapılaşmalarda öğrenciler rahatlıkla kiralık ev buluyor diye konuştu.
     Rektör Yarılgaç, merkez kampüsü çok farklı bir hale getirmeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Üniversitemizi şantiye havasından çıkarıp, 24 saat yaşanabilir bir üniversite haline getirmeye çalışıyoruz. Burada yurtların katkısı çok fazla olacak. Merkez kampüsümüz içerisinde Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu var, buranın içerisinde de bin kişilik fitness salonlarıyla beraber bütün sportif aktiviteleri yapabilecekleri kapalı spor salonumuz var. Meslek yüksekokulumuzun içerisinde de halı saha oyunlarını rahatlıkla yapabilecekleri halı sahamız var. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bize tahsis ettiği ve birçok avantajını bize sunduğu olimpik yüzme havuzumuz var. Aynı zamanda öğrencilerin üye olduğu 20den fazla kulübümüz var. Kardeş havası içinde bütün faaliyetler yürüyor.
    
     -Yaklaşık 4 bin öğrenci bekliyoruz-
    
     Kontenjanını yüzde 100 dolduran bir üniversite olduklarını dile getiren Yarılgaç, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için yaklaşık 4 bin öğrenci bekliyoruz. Bu sene 12 bin 500 seviyesinde öğrenci sayısına sahip olacağız. Yeni kurulan üniversiteler için bu rakam oldukça iyi bir rakam ifadelerini kullandı.
     Prof. Dr. Yarılgaç, bir proje birimi oluşturduklarını anlatarak, Yürütmekte olduğumuz AB, TÜBİTAK VE Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) projelerimiz var. 30un üzerinde projenin sahibiyiz. Üniversitemizde bir proje birimi oluşturduk. Özellikle lisansüstü öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz kişisel bazlı araştırmalarını destekleyici projeler yapıyor dedi.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber ODÜ, öğrencilerin tercihi olmak istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER