ODÜ rektörü Prof. Dr. Yarılgaç:

ODÜ rektörü Prof. Dr. Yarılgaç: "Üniversite, şehrin önünde lokomotifi olarak ve ona önderlik edecek fikirleri, estetiği, akademik camiasıyla bilimselliği yaşatacak bir kurumdur"


ORDU (A.A) - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Üniversite, şehrin önünde lokomotifi olarak ve ona önderlik edecek fikirleri, estetiği, akademik camiasıyla bilimselliği yaşatacak bir kurumdur" dedi.
     Yarılgaç ve beraberindeki öğretim üyeleri, Ordu İş Adamları Derneği (ORİŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı Avni Yılmazı ziyaret etti.
     ODÜnün gelişen, genç, dinamik ve gün geçtikçe de büyüyen bir üniversite olduğunu belirten Yarlıgaç, üniversitenin şehirle birlikte bir yerlere taşınmasının önemli olduğunu söyledi.
     Üniversite ve şehir bütünleşmesinin sağlanmasının önemli olduğunu belirten Yarılgaç, "Üniversite, şehrin önünde lokomotifi olarak ve ona önderlik edecek fikirleri, estetiği, akademik camiasıyla bilimselliği yaşatacak bir kurumdur. Bu noktada arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sanayicilerimiz, iş adamlarımız, esnafımız ve çalışanlarımız var. Halkla olan diyaloglarımızı sizin vesilenizle sürdürmüş oluyoruz" dedi.
     Gelecek yıl eğitim ve öğretim döneminde yeni bölümlerin öğrenci alımını gerçekleştireceğini anlatan Yarılgaç, şunları kaydetti:
     "Eğitim Fakültemiz üç bölümüyle öğrencisini alacak. Bu konuda gerekli izinleri aldık. Bunlar matematik öğretmenliği, ilkokul öğretmenliği ile okul öncesi öğretmenliği. Bu bizim için fevkalade önemli bir gelişme. Çünkü Eğitim Fakülteleri, üniversitelerin lokomotif fakültelerindendir. Bu anlamda çok iyi bir başlangıç yaptık. Aynı zamanda İngiliz dili ve edebiyatı bölümüne öğrenci alıyoruz. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, teknik ve sosyal programlar, İkizce ile Akkuş Meslek Yüksekokullarına da önümüzdeki yıl öğrenci alınacak. Ayrıca sanat tarihi bölümüne de alacağız."
     ORİŞAD Başkanı Yılmaz ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber ODÜ rektörü Prof. Dr. Yarılgaç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER