Odunpazarından kısa kısa

Odunpazarından kısa kısa


ESKİŞEHİR (A.A) - İtalyan Cam Sanatçısı Pino Cherchi, tarihi Odunpazarını ziyaret etti.
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile Odunpazarı Belediyesi Sıcak Cam Atölyesinde bir araya gelen Cherchi, 1.Uluslararası Odunpazarı Cam Festivalinde konuk olduğu Odunpazarına hayran olduğunu vurguladı.
     Odunpazarını bir kez daha görmek için Eskişehire geldiğini ifade eden Cherchi, Odunpazarının taşıdığı tarihi değerlerin yanı sıra Dünyanın önemli cam merkezlerinden biri olduğunu belirterek, Odunpazarı, ikinci evim ifadelerini kullandı.
     Başkan Sakallı da İtalyan Cam Sanatçısı Cherchiyi Odunpazarında yeninden görmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, ünlü İtalyan sanatçıyı fahri hemşerileri olarak kabul ettiklerini kaydetti.
     Sakallı, günün anısına Cherchiye Odunpazarının Sesleri kitabını hediye etti.
    
     -Belediyenin Erenköy Mahallesindeki üst yapı çalışmaları-
    
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, belediyenin Erenköy Mahallesinde sürdürdüğü üst yapı çalışmalarını yerinde incelemedi.
     Belediyenin üst yapı çalışmalarının Erenköy Mahallesinin çehresini değiştireceğini ifade eden Sakallı, ayrıca bölge esnafı ve vatandaşlarla da yapılan çalışmalarla ilgili sohbet etti.
     Sakallı, 26 sokağı kapsayan sokak yenileme çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanacağını bildirerek, Erenköy Mahallesinde 26 sokakta 15 bin metrekare baskılı ve renkli asfalttan oluşan yaya yolu ve 28 bin metrekare yol asfaltı çalışması gerçekleştirdiklerini, yapılan çalışmalarla mahallenin özellikle ulaşımda yaşadığı büyük sorunların ortadan kaldırıldığını açıkladı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Odunpazarından kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER