Odunpazarı Belediyesine 2011 Proje Ödülü

Odunpazarı Belediyesine 2011 Proje Ödülü -Ödül, Antalyada düzenlenen törende, Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallıya verildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Odunpazarı Belediyesi, Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Revizyonu uygulamasıyla Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 2011 Proje Ödülüne layık görüldü.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Antalyada düzenlenen Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen törende, Odunpazarı Belediyesine Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Revizyonu ile TKB 2011 Proje Ödülü verildiği bildirildi.
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallının, ödülü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydından aldığı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, törende yaptığı konuşmada, tarihi, kültürel mirası koruma ve kullanma çalışmaları yapan yerel yönetimlerin bu hareketini, suya atılan bir taşın oluşturduğu halkalara benzetmiş, Türkiyede ayağa kaldırılacak çok tarihi zenginliğimiz var. Turizmin yanına mutlaka tarih ve kültür turizmini de koymalıyız ifadelerini kullanmıştır. Odunpazarında yapılan çalışmaların diğer belediyelere örnek olduğunu ifade eden Günay, Sakallıyı kutlamıştır.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Odunpazarı Belediyesine 2011 Proje Ödülü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER