Öğrencilerden Lösemili kardeşleri için kermes

Öğrencilerden Lösemili kardeşleri için kermes -Yeşilyurt Emine Neziha Parlak İlkokulu öğrencileri, LÖSEÇ yararına kermes düzenledi


MALATYA (A.A) - Yeşilyurt Emine Neziha Parlak İlkokulu öğrencileri, Malatya Lösemili Çocuklarla Dayanışma Derneği (LÖSEÇ) yararına kermes düzenledi.
     Malatya Valiliğinin "Malatya Değerler Eğitimi Projesi" gerçekleştirilen kermes öncesi öğrencilere, Turgut Özal Tıp Fakültesi Kan Merkezi yetkilisi Mustafa Özgül tarafından kan, kan bağışı ve lösemi konulu seminer verildi.
     Kermes açılışına Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Hayrettin Gürsu, LÖSEÇ Başkanı Mustafa Gürbüz ile kurum kuruluş yetkilileri ve veliler de katıldı.
     Emine Neziha Parlak İlkokulu Müdürü Cengiz Şaş, öğretmenlerle yaptığımız toplantıda, sosyal sorumluluk çerçevesinde kentte faaliyet gösteren LÖSEÇ derneği adına bir kermes yapma kararı aldıklarını anlattı.
     Öğretmenlerin yanı sıra, öğrenciler ve velilerin de kermese gönülden destek verdiğini dile getiren Şaş, amaçlarının öğrencilerimize lösemi hastalığını öğrencilere tanıtmak, kan bağışının önemini anlatmak ve kermes aracılığıyla sosyal sorumluluk projelerinin ve toplumsal dayanışmanın önemini yaşatarak göstermek olduğunu vurguladı.
     LÖSEÇ Başkanı Mustafa Gürbüz de kermesle Türk insanının en önemli özelliklerinden yardımlaşma ve dayanışma duygusunu bir kez daha göstermiş olduklarını söyledi. LÖSEÇ olarak lösemi ve kan bağışı üzerine, çocukların ve halkın erken bilinçlenmesinin önemine dikkati çeken Gürbüz, kermesle yapılan nakdi yardımların löseminin tanıtılmasıyla lösemi hastalığına yakalanan çocuklar ve ailelerinin yararına kullanılacağını belirtti.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Öğrencilerden Lösemili kardeşleri için kermes Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER