Öğrencilere beslenme önerileri

Öğrencilere beslenme önerileri -İl Sağlık Müdürlüğü, okul çocuklarında beslenme ve fiziksel aktivite önerilerinin bulunduğu broşürler dağıttı


KARABÜK (A.A) - Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, okul çocuklarında beslenme ve fiziksel aktivite önerilerinin bulunduğu broşürler dağıttı.
     Broşürde, okul çağının hayatın en önemli dönemlerinden biri olduğunu ve bu dönemde içinde bulunulan çevre, alınan uyarılar, çocuğun fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal yönden büyüme ve gelişiminde önemli yere sahip olduğu belirtildi.
     Çocuğun kişiliğinin özellikle okul çağlarında şekillendiğinin vurgulandığı broşürde, şu ifadelere yer verildi:
     Çocukluk dönemindeki hatalı beslenme alışkanlıkları, büyüme ve gelişme yanında okul performansını da olumsuz yönde etkilemektedir. Ayrıca, bu dönemde yapılan hatalı beslenme uygulamaları ileriki dönemlerde de devam etmekte olup kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve obezite gibi hastalıklar için temel risk faktörü oluşturmaktadır. Yapılan çalışmalarda, yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerde özellikle vitamin ve mineral yetersizlikleri nedeniyle kansızlık görülme riskinin arttığı, dikkat sürelerinin kısaldığı, algılamalarının azaldığı, öğrenmede güçlük ve davranış bozuklukları çektikleri, okulda devamsızlık sürelerinin uzadığı ve okul başarılarının düşük olduğu ortaya konmuştur.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Öğrencilere beslenme önerileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER