Öğrencilere Meslek Seçimine Destek Dergisi dağıtıldı

Öğrencilere Meslek Seçimine Destek Dergisi dağıtıldı


ARTVİN (A.A) - Artvinde iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleri kapsamında öğrencilere, Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğünce hazırlanan İŞKUR Meslek Seçimine Destek Dergisi dağıtıldı.
     Artvin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aslan Atan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, şube müdürleri, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Yanmaz, yaptığı konuşmada, İŞKURun istihdama yönelik çalışmalar yapıp kurslar açtığını belirterek, öğrencilere Artvinin potansiyeline uygun alanlara yönelmelerini tavsiye etti.
     Artvinde 200ün üzerinde HES olduğunu ifade eden Yanmaz, "Her HESe üç dört elektrikçinin alınacağını düşünürseniz bu alanda iş garantisi fazla. Bunun için seçeceğiniz bölümleri, size ekmek kapısı olması hususunu göz önünde bulundurarak seçerseniz sizin için daha iyi olacaktır" dedi.
     Aslan Atan ise Milli Eğitim Müdürlüğü ile çalışmalar yaptıklarını kaydederek, "Bu çalışmalarımızın bir parçası olarak özellikle mesleki bir okula başlayan öğrencimize bölüm seçmeleri, son sınıf öğrencilerimizin iş hayatına hazırlanmaları, meslekleriyle ilgili iş bulmaları, CV hazırlamaları, iş bulma tekniklerini öğrenmeleri konusunda liselerimizde bilgilendirmeler yapacağız" diye konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Öğrencilere Meslek Seçimine Destek Dergisi dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER