Öğrencinin teneffüste silahla öldürülmesine ilişkin

Öğrencinin teneffüste silahla öldürülmesine ilişkin dava -Zonguldakta 14 yaşındaki ilköğretim öğrencisini teneffüste tüfekle ateş ederek öldüren 56 yaşındaki Metin Anın yargılanmasına başlandı (Fotoğraflı-Görüntül


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta 14 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Kader Demiroğlunu teneffüste tüfekle ateş ederek öldüren 56 yaşındaki Metin Anın yargılanmasına başlandı.
     Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, Devrek Fatih İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Kader Demiroğlunu (14) 14 Mayısta teneffüste olduğu sırada okulun yakınındaki Millet Bahçesi Parkında öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Metin A. ile öğrencinin babası ve yakınlarının yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü ile avukatlar katıldı.
     Sanığın üzerine atılan suçlardan cinsel istismar suçunun genel ahlakın kesin olarak gerekli kıldığı hallerden olması nedeniyle kapalı görülen duruşmada, iddianamenin kabulü kararı okundu.
     Mahkeme heyetinin söz verdiği sanık, öğrenciyi 7-8 aydır tanıdığını ifade ederek, Babası benimle birlikte inşaatlarda çalışıyordu. Babasını ve maktulü bu yönüyle tanırım. İfademi yazılı olarak mahkemeye vereceğim dedi.
     Kızın babası da sanığın kızıyla ilişkisi olduğunu duymadığını, cezalandırılmasını istediğini kaydetti.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü de bakanlık olarak davaya taraf olmak istediklerini belirtti.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün davaya katılma talebini reddeden mahkeme heyeti, sanığın tutuklu yargılanmasına devam edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
    
     -Kadınlardan cinayete tepki-
    
     Olayla ilgili adliye önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklama yapan Sıla Gemicioğlu, kadın cinayetlerine ağır cezalar istediklerini kaydetti.
     Sanık Metin Anin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep ettiklerini anlatan Gemicioğlu, Zonguldakta Kader gibi çok sayıda kız kardeşimiz sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakılıyor. Kadın katillerine ağır ceza talebimizin kabul edilmesi en önemli caydırıcı etken olacaktır dedi.
    
     -İddianame-
    
     İddianamede, tutuklu Metin A. için kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve cinsel istismar suçundan da 8 yıla kadar hapis cezası istenmişti.
     Kader Demiroğlunun olaydan 7 ay önce tanıştığı Metin A. ile karşılıklı olarak telefonla görüşmeye başladıkları, tutuklu sanığın görüşmelerin ardından küçük kıza kırtasiye malzemesi ve kıyafet aldığı, okul harçlığı verdiği ve ihtiyaçlarını karşılamaya başladığı belirtilen iddianamede, küçük kızın aldığı kıyafetleri, ailesinin şüphelenmemesi için okul çıkışında bir mağazada çalışarak aldığını söylediği belirtilmişti.
     Olay sabahı Metin Anın, cep telefonundan Demiroğluna Ne olur beni yıkma, Kader, bana yanlış yapma, Kader, öl de öleyim ve Kader, beni öldürme şeklinde mesajlar gönderdiği belirtilen iddianamede, Şüphelinin olaydan kısa bir süre önce av tüfeği satın alarak, tüfeğin namlu ve dipçik kısmını kısalttığı ve taşınmasını elverişli kolay hale getirdiği, olay günü Kader Demiroğlunun kendisinden istediği elbiseyi alarak buluşmak için okuluna gittiği, 15 yaşını bitirmeyen küçük kızı öldürmeyi tasarladığı ve bunu da gerçekleştirdiği anlaşılmıştır ifadeleri yer almıştı.
    
     Muhabir: Ferdi Akılı-Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Öğrencinin teneffüste silahla öldürülmesine ilişkin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER