Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı -Program kapsamında DPÜye çeşitli branşlarda 42 araştırma görevlisi alınacak


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörlüğüne, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) yürüttüğü Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında çeşitli branşlarda toplam 42 araştırma görevlisi alınacak.
     Rektörlükten verilen bilgiye göre, bazı kadrolar için Tıp, İlahiyat, Eğitim, Eğitim Bilimleri fakülteleri mezunu olma koşulu aranıyor.
     Kimi kadrolar için de Sınıf Öğretmenliği, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Ekonometri, İstatistik, İktisat, İktisat Tarihi, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği, Orman Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümlerinden biri veya birkaçından mezun olma koşulu bulunuyor.
     Kadroların bazıları için ilgili alanda yüksek lisans eğitimine devam etme şartı da isteniyor.
     Başvuru için gereken genel koşullar, 657 sayılı kanunun 48inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, 35 yaşından gün almamış olmak, araştırma görevlisi olarak çalışmasına engel olacak herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, atama yapılacak programın lisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanda Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 70 puan almış olmak diye sıralandı.
     Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin YÖK tarafından onaylanmış olması gerekiyor.
     Lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında YÖK tarafından belirlenen belirlenen eşdeğerlilik tabloları, yabancı dil puanının hesaplanmasında ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) tespit ettiği yabancı dil eşdeğerlilikleri kullanılacak.
    
     -Yerleştirme işlemlerini YÖK yapacak-
    
     Başvurular, 21-28 Aralık tarihlerinde, YÖK tarafından açıklanacak web sitesindeki ÖYP Yerleştirme Programından kabul edilecek.
     Adaylar başvurularını 10 tercihi geçmeyecek şekilde beyana dayalı olarak girecek. Yanlış beyanda bulunarak atanmaya hak kazanan adaylar atanmayacak.
     Yerleştirmeler genel not ortalamasının yüzde 25i, ALES puanının yüzde 60ı, varsa yabancı dil puanının yüzde 15i esas alınarak YÖK tarafından merkezi olarak yapılacak.
     Sonuçlar 3 Ocak 2013te ÖYP Yerleştirme Programından açıklanacak.
     Alımla ilgili ayrıntılı bilgiye http://oyp2.yok.gov.tr/OypDuyuru/-sayfa=u&gorev=7&univer=MTAxNg&paged=1 web linkinde yer verildi.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER