Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Karlı,

Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Karlı, Vali Kızılcıkı ziyaret etti


TRABZON (A.A) - Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Kayhan Karlı ve beraberindeki proje direktörü Mert Kestek, Trabzon Valisi Recep Kızılcıkı makamında ziyaret etti.
     Giresun Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Rize Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ve Trabzon Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaçın da bulunduğu ziyarette konuşan Kızılcık, Öğretmenler Akademisi Vakfının öğretmenlerine yönelik sürdürülebilir iyileştirmeler yapmayı amaçladığını belirtti.
     YGS sınav sonuçlarına bakıldığı zaman vakfın projelerine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kızılcık, Çünkü uygulamaya konulan yeni müfredatı ve zihniyet değişimini öncelikle öğretmenlerimiz anlamalı sonrada öğrencilerimize öğretebilmelidir. Dolayısıyla bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan bu proje bölgemizin eğitimine ciddi katkı sağlamış olacaktır. Bu proje sayesinde eğitimcilerin eğitimini gerçekleştirmiş olacağız. Ülkemizin en ücra köşesine kadar öğretmenlerimizin kapsamlı eğitimini sağlamış olacağız dedi.
     Karlı ise Doğu Karadeniz Bölgesi İlleri Eğitimci Yetiştirme Projesinin (DOKARAV) Doğu Karadeniz Bölgesi illerinde eğitim alanında sürdürülebilir şekilde kalkınmasını sağlayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Bu projeyle Türkiyede eğitim alanında örnek bir proje ortaya çıkacaktır. Bu kapsamda bölgedeki bin okul müdürünün 130 saat gibi çok geniş kapsamlı çağın ihtiyaçlarına uygun okul liderliği eğitimini gerçekleştirmiş olacağız. 50 tane sırf bu bölgede ki sürekli okulların mesleki gelişimini sağlayacak eğitimci yetiştirmiş olacağız. Böylelikle okulları bu arkadaşlar sayesinde takip etmiş olacağız. Sürekli öğrenciden, eğitimciden veri toplayarak senede bir defa sınav sonucuna bakmayalım. Yılın değişik dönemlerinde topladığımız veriden hem bölgenin ihtiyacını hem de var olan durumu nasıl iyileştireceğimizi görelim. Dolayısıyla gerçekten bu projeyle Türkiye örnek bir model olacak. Çünkü Türkiyenin böyle farklı ve yerel modellere çok ihtiyacı var.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Karlı, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER