Öğretmenler, şiddete karşı yürüdü

Öğretmenler, şiddete karşı yürüdü -Bafrada bir öğretmenin, öğrencisinin yakınları tarafından dövülmesine tepki gösteren meslektaşları yürüyüş düzenledi


SAMSUN (A.A) - Bafra ilçesinde bir öğretmenin, öğrencisinin yakınları tarafından dövülerek hastanelik edilmesi olayına tepki gösteren öğretmenler yürüyüş düzenlendi.
     Gençlik Caddesinde toplanan öğretmenler, veliler ve öğrenciler ilçede bir öğretmene karşı uygulanan şiddet olayını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
     Türk Eğitim-Sen, Eğitim- Bir- Sen, Eğitim-Sen ile Eğitim-İş sendikalarının da destek verdiği yürüyüşe katılan grup Öğretmen kıyımına son, Öğretmene uzanan eller kırılsın, Hepimiz Suat Hocayız yazılı pankart taşıyarak çeşitli sloganlar attı.
     Cumhuriyet Meydanında grup adına bir açıklama yapan Kızılırmak Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Leyla Varol, Bafra Kızılırmak Lisesinde beden eğitim öğretmeni olarak görev yapan 44 yaşındaki Suat Salim Günerın bir öğrencisinin yakınları tarafından dövülmesini kınadıklarını söyledi.
     Saldırının eğitim çalışanlarının vicdanını yaraladığını belirten Varol şunları söyledi:
     Şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Her tarafı cennet olan ülkede neredeyse cinnet toplumuna doğru yol alıyoruz. Şiddet sıradan bir olaymış gibi toplum tarafından kanıksanıyor, masum bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaştırılıyor. Halbuki şiddetin masumu değil mağduru vardır. Mağdur bazen doktor, bazen öğretmen, bazen kadın, bazen de çocuklardır. Maalesef Bafrada da bu mağdur Suat Hocamız olmuştur. Şiddetin her türlüsüne nereden ve kimden gelirse gelsin karşıyız.
     Grup açıklamanın ardından dağıldı.
     (NA-MKU-İU)
<< Önceki Haber Öğretmenler, şiddete karşı yürüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER